Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kolumbija žaluje za nesrečnim 25-letnikom

Kolumbijska boksarska zveza je v petek potrdila smrt Luisa Quinonesa, ki je podlegel posledicam možganskih poškodb po dvoboju državnega prvenstva.
Sorodniki in prijatelji so se poslavljali od Luisa Quinonesa. FOTO: Jesus Rico/AFP
Sorodniki in prijatelji so se poslavljali od Luisa Quinonesa. FOTO: Jesus Rico/AFP
Š. R., STA
1. 10. 2022 | 08:11
1:47

Kolumbijski boksar v polvelterski kategoriji Luis Quinones je umrl v četrtek zvečer, potem ko je bil pet dni prej nokavtiran v dvoboju s Josejem Munozom v Barranquilli v Kolumbiji, je v petek sporočila kolumbijska boksarska zveza, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju medijske mreže ESPN je bil 25-letnik v komi, potem ko je v osmi rundi dvoboja državnega prvenstva v polvelterski kategoriji do 63,5 kilogramov 24. septembra klonil pod udarci Munoza. Dvoboj je bil v areni Elias Chegwin v Barranquilli.

Tekmovalca so takoj odpeljali v bolnišnico. Tam so zdravniki med drugim ugotovili možgansko krvavitev, subduralni hematom, nato pa opravili dolgotrajno nevrološko operacijo in ga spravili v farmakološko komo. V četrtek so ga razglasili za možgansko mrtvega, vendar so se odločili, da ga bodo umetno ohranili pri življenju. V petek zgodaj zjutraj pa so Quinonesa odklopili z aparatov in je umrl.

»Cuadrilatero Boxing je globoko užaloščen zaradi smrti Luisa Quinonesa, edinstvenega in discipliniranega človeka, ki je vedno pokazal največjo predanost temu športu,« je sporočil boksarski promotor.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine