Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kitajskim namiznoteniškim igralcem vseh pet zlatih kolajn

Slovenska selektorka Andreja Ojsteršek Urh opozorila na pomembnost treninga z azijskimi igralci.
Ma Long je osvojil tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka. FOTO: Reuters
Ma Long je osvojil tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka. FOTO: Reuters
STA
28. 4. 2019 | 14:19
28. 4. 2019 | 16:32
2:10
Kitajski namiznoteniški igralci so tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Budimpešti potrdili svoj primat. Osvojili so vseh pet možnih zlatih kolajn, glavna junaka tekmovanja sta bila Ma Long pri moških in Liu Shiwen pri ženskah. Oba sta zmagala v posamični konkurenci, temu pa dodala tudi naslov med dvojicami, Ma Long skupaj z Wang Chuqinom v moških, Liu Shiwen pa s Xu Xinom v mešanih.

Ma Long je v finalu s 4:1 premagal Šveda Mattiasa Falcka, ki je postal prvi evropski finalist po letu 2003. Tudi v finalu se je olimpijskemu prvaku dobro upiral, znižal izid na 1:2, ko pa je tesno izgubil četrti niz, je bilo jasno, da bo Kitajec osvojil še svoj tretji zaporedni naslov. Tretje mesto sta si razdelila Kitajec Liang Jingkun in Južnokorejec An Jaehyun.

V kitajsko obarvanem ženskem finalu je Liu Shiwen s 4:2 premagala Chen Meng in v tretjem poskusu osvojila svojo prvo zlato kolajno na prvenstvih. Leta 2013 in 2015 je finale izgubila. Tudi bronasti kolajni sta osvojili Kitajki, in sicer Ding Ning in Wang Manyu.

Bojan Tokić je (enako kot Darko Jorgić in Deni Kožul) izpadel v drugem krogu svetovnega prvenstva v Budimpešti. FOTO: Matej Družnik/Delo
Bojan Tokić je (enako kot Darko Jorgić in Deni Kožul) izpadel v drugem krogu svetovnega prvenstva v Budimpešti. FOTO: Matej Družnik/Delo


"Slovenci z Azijci ne moremo enakovredno igrati"


Slovenski tekmovalci niso imeli sreče pri žrebu, Darko Jorgić, Bojan Tokić in Deni Kožul so izpadli v drugem krogu, Jan Žibrat in Alex Galič pa v prvem. "Nisem najbolj zadovoljna. Z Azijci ne moremo enakovredno igrati. V tej smeri bo treba nekaj storiti. Ali za dlje časa oditi na trening k njim ali plačati, da oni pridejo k nam," nad nastopi ni bila navdušena selektorka Andreja Ojsteršek Urh.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine