Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kdo bo ujel Kubico, Williams ali Ferrari?

Poljska dirkaška dvoživka bi pri Williamsu zamenjala Sergeja Sirotkina, Ferrari pa jo želi za testnega voznika.
Robert Kubica se vrača v F1. FOTO: Bazuki Muhammad/Reuters
Robert Kubica se vrača v F1. FOTO: Bazuki Muhammad/Reuters
J. P.
10. 11. 2018 | 11:37
10. 11. 2018 | 11:49
2:10
Sao Paulo – Robert Kubica, poljska dirkaška dvoživka, ki je v preteklosti že jemal dih tako v formuli ena kot v reliju, naj bi se v prihodnji sezoni vrnil med elito avtošporta, ni pa še jasno, v kakšni vlogi. Trenutno naj bi kolebal med ponudbama Williamsa, pri katerem bi utegnil zamenjati Rusa Sergeja Sirotkina, ki je letos osvojil eno samo točko, in Ferrarija, ki ga po odhodu Antonia Giovinazzija in Danila Kvjata želi za testnega voznika. Kubica naj bi odločitev sprejel po jutrišnji preizkušnji za veliko nagrado Brazilije v Sao Paulu.


Dolgoročna odločitev


»Kot otrok sanjaš, da boš nekoč tekmoval v formuli ena. Nato se želiš dokazati in uveljaviti, nazadnje pa hrepeniš še po tem, da bi postal svetovni prvak ali da bi sédel v ferrarijev bolid. Bil sem že blizu, a se doslej še ni izšlo,« poudarja 33-letni Poljak in dodaja: »Blizu sem že končni odločitvi, še enkrat jo bom prežvečil med dolgim letom iz Sao Paula. Na vsak način bom počel to, kar obožujem, kar me veseli in navdaja s samozavestjo. Rad pa bi s to odločitvijo dolgoročno posegel v svojo prihodnost, ne zgolj za leto dni naprej.«


Četrti Fittipaldi v F1


Jasno pa je že, da vlogo testnega voznika pri Haasu prevzema že četrti član brazilske dirkaške rodbine Fittipaldi v formuli ena, Pietro, sicer vnuk nekdanjega dvakratnega svetovnega prvaka in zmagovalca 14 elitnih dirk Emersona Fittipaldija. Obetavni 22-letnik bo v dirkalnik najvišje ravni prvič sedel na testiranju v Abu Dabiju ob koncu letošnje sezone – to bi se sicer zgodilo že prej, če si ne bi med pripravami v Spaju zlomil noge. »Haas je letos opravil izjemno delo, zato je zame povabilo za sodelovanje v tej uspešni zgodbi velika spodbuda,« je poudaril mladenič.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine