Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kauzer naknadno do stopničk v Augsburgu

Vrhunski slovenski kajakaš se je na uvodni letošnji tekmi za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Nemčiji izkazal s tretjim mestom.
Peter Kauzer se je v Augsburgu izkazal s tretjim mestom. FOTO: Blaž Samec/Delo
Peter Kauzer se je v Augsburgu izkazal s tretjim mestom. FOTO: Blaž Samec/Delo
M. Š., STA
31. 5. 2024 | 18:38
31. 5. 2024 | 18:39
2:04

Slovenski kajakaški as Peter Kauzer se je na uvodni letošnji tekmi za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Augsburgu izkazal s tretjim mestom. Od avstrijskega zmagovalca Felixa Oschmautza ga je ločilo 1,03 sekunde, drugi pa je bil Novozelandec Finn Butcher, ki je zaostal za šest desetink sekunde. Prav vsi so si prislužili kazenski pribitek dveh sekund.

Toda v današnjem finalu so si še večje kazni prislužili nekateri drugi tekmovalci. Italijan Giovanni De Gennaro je bil na poti do zmage, a so mu sodniki naknadno po ogledu posnetka dodelili kazen 50 sekund. Enaka kazen je doletela velikega slovenskega upa Žigo Lina Hočevarja, ki je z zaostankom 47,90 sekunde končal na osmem mestu.

V polfinalu je od Slovencev veslal še Lan Tominc, ki pa se s 23. mestom ni prebil do finala. Tudi v ženskem finalu ni bilo naših kajakašic. Finalni nastop je z 11. mestom za las (za vsega šest stotink sekunde) zgrešila Ajda Novak. Blizu je bila tudi Eva Alina Hočevar, ki je bila 13., Eva Terčelj pa je pristala na 21. mestu.

Dopoldne so dobro svoje delo v kvalifikacijah opravili tudi slovenski kanuisti in kanuistke. Vsi so se uvrstili v jutrišnji polfinale. Najbolje se je odrezal Luka Božič, ki je bil drugi. Benjamin Savšek je bil peti, Hočevar pa je zasedel 17. mesto. V ženski konkurenci so se v polfinale prebila Eva Alina Hočevar, Alja Kozorog in Lea Novak.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine