Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

EP v Ljubljani ni ogroženo, vprašanje ostaja: na OI Savšek ali Božič?

Direktor Kajakaške zveze Slovenije o prenovi opustošenega Tacna pred prihodom evropske elite in poti na letošnje olimpijske igre.
Andrej Jelenc veliko pričakuje tudi od kajakaškega leta 2024. FOTO: Matej Družnik/Delo
Andrej Jelenc veliko pričakuje tudi od kajakaškega leta 2024. FOTO: Matej Družnik/Delo
3. 4. 2024 | 18:32
3. 4. 2024 | 23:26
8:16

V nadaljevanju preberite:

Kdor je po lanskih katastrofalnih poplavah v Sloveniji videl opustošenje v kajakaškem centru v Tacnu, je verjetno pomislil, da tam še dolga leta ne bodo prirejali tekem. Pa vendar bodo med 15. in 19. majem gostili evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Direktor Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc pravi, da so pač večni optimisti in mojstri improvizacije, zato je prepričan, da bodo gradbeni stroji pravočasno prepustili mesto tekmovalcem, ki se pospešeno pripravljajo tudi za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Kakšno je stanje v Tacnu dober mesec pred začetkom EP? Po lanski ujmi je bilo težko oceniti škodo v kajakaškem centru, so zdaj prišli do končne številke? Celovita prenova dotrajanega centra v Tacnu je že dolga leta odkrita želja vseh, vpetih v slalom na divjih vodah. Bi lahko po začasni improvizaciji prešli k trajni rešitvi? V kolikšni meri je dolgotrajna zapora tacenske proge vplivala na tekmovalce? KZS združuje pod skupno streho tekmovalce, ki bodo imeli zelo različne poti do Pariza. Odlična kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič se bosta morala spopasti za eno vozovnico na izbirnih tekmah, kdo je v prednosti?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine