Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kakor na olimpijskih igrah: po zlati Trstenjakovi do kolajne tudi Velenškova

Na tekmovanju za veliko nagrado v Zagrebu dve odličji za slovensko zastopstvo v judu.
Kakor na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru: celjski trener Marjan Fabjan je na turnirju za svetovni pokal v Zagrebu popeljal Tino Trstenjak (desno) do zlate kolajne, Ano Velenšek (levo) pa do bronaste. FOTO: Uroš Hočevar
Kakor na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru: celjski trener Marjan Fabjan je na turnirju za svetovni pokal v Zagrebu popeljal Tino Trstenjak (desno) do zlate kolajne, Ano Velenšek (levo) pa do bronaste. FOTO: Uroš Hočevar
28. 7. 2019 | 19:00
28. 7. 2019 | 19:50
2:44
Zagreb – Slovenska reprezentanca v judu je bila tudi na turnirju za veliko nagrado v Zagrebu izjemno uspešna. V domovino se vrača z dvema kolajnama, s katerima sta navdušili zlata Tina Trstenjak (do 63 kg) in bronasta Ana Velenšek (nad 78 kg).

Trstenjakova je bila razred zase že včeraj, ko je na poti na vrh brez večjih težav premagala Francozinjo Manon Deketer (7:0), Finko Emilio Kanerva (10:0), Filipinko Kijomi Vatanabe (10:0), Nizozemko Sanne Vermeer (10:0) in v finalu še Japonko Nami Nabekura (10:0).

Tinin podvig je danes s tretjim mestom dopolnila še Ana Velenšek, njena klubska kolegica pri najuspešnejšem slovenskem klubu Z'dežele Sankaku. V zagrebškem Domu Športov je bila z iponi boljša od Madžarske Emese Karpati (10:0), Kitajke Yanan Jiang (10:0), Ukrajinke Galine Tarasove (10:0) in Turkinje Kayre Sayit (10:0), edini poraz pa ji je zadala poznejša japonska zmagovalka Akira Sone (0:10).

Dragocene točke za svetovni pokal in kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu s petim mestom izbojevala tudi Anina polsestra Klara Apotekar (do 78 kg), ki je v polfinalu izgubila s Francozinjo Fanny Estelle Posvite (0:10) in v obračunu za bronasto kolajno še z Nizozemko Marhinde Verkerk (0:10). Predtem je naša evropska prvakinja iz Minska ugnala Belgijko Sophie Berger (10:0), Črnogorko Jovano Peković (10:0) in Hrvatico Karlo Prodan (10:0).

V moški konkurenci je Narsej Lackovič (do 90 kg) premagal Belorusa Viktarja Kliavusaua (10:0), nato pa izgubil z Gruzincem Beko Gviniašvilijem (0:10) in ostal brez uvrstitve tako kot Vito Dragič (nad 100 kg), ki je moral v svojem prvem dvoboju priznati premoč Uzbekistancu Ališerju Jusupovu (0:10).

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine