Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Janji Garnbret nihče ni mogel do živega v Innsbrucku

Po petkovem uspehu v težavnosti je vse tekmice prekosila tudi v balvanskem plezanju.
Janja Garnbret je proslavila že 29. zmago v svetovnem pokalu. FOTO: Johann Groder/AFP
Janja Garnbret je proslavila že 29. zmago v svetovnem pokalu. FOTO: Johann Groder/AFP
STA, B. E.
26. 6. 2021 | 20:54
26. 6. 2021 | 21:07
2:35
Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je bila po zmagi v težavnosti najuspešnejša tudi na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju za popoln konec tedna v Innsbrucku. Števec zmag v svetovnem pokalu je premaknila na številko 29. To je že njena 13. balvanska zmaga v balvanih, ob tem je v Innsbrucku v petek osvojila svoje še 16. zmago v težavnosti.

Garnbretova je na praznični petek Slovenijo ob dnevu državnosti razveselila z zmago na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v težavnosti. Danes pa je novo zanesljivo predstavo uprizorila na četrti tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju.

Tako kot v težavnosti je vodila že po kvalifikacijah in polfinalu. V današnjem finalu pa se je v dogajanje vpletla narava. Zaradi močnega naliva in nevarnosti nevihte s strelami so ženski finale najprej začasno prekinili, nato pa se je tekmovalna žirija odločila, da bodo četrti finalni nastop odpovedali.

Slovenska plezalna zvezdnica je bila v Innsbrucku kos vsem izzivom. FOTO: Johann Groder/AFP
Slovenska plezalna zvezdnica je bila v Innsbrucku kos vsem izzivom. FOTO: Johann Groder/AFP

 

Dober obet za OI v Tokiu


To je seveda pomenilo, da so obveljali izidi, ki so jih finalistke zmogle pred nevihto. Janja Garnbret, ki je vodila z vsemi tremi rešenimi balvanskimi problemi v prvem poskusu, je zmagala. Američanka Natalia Grossman, ki je imela prav tako tri vrhove, a v šestih poskusih več, je bila druga, predstavnica Srbije Staša Gejo pa je osvojila tretje mesto.

Garnbretova je bila edina slovenska predstavnica v balvanskem finalu balvanov. Katja Debevec je z enim rešenim balvanom končala tekmovanje na 12. mestu. Anže Peharc pa je z enim vrhom pristal na končnem 17. mestu.

Naslednja postaja karavane svetovnega pokala bo konec prihodnjega tedna Villars v Švici, kjer bosta preizkušnji v težavnosti in hitrosti. V obeh disciplinah bosta tekmovali obe slovenski olimpijki Garnbretova in Mia Krampl.

Innsbruck z dvojno zmago v dveh disciplinah za Garnbretovo prinaša zelo dobre obete za Tokio. Na olimpijskih igrah bo preizkušnja v kombinaciji. Gre za posebej prirejen format, v katerem se bodo tekmovalci oziroma tekmovalke v enem dnevu merili v vseh treh posamičnih disciplinah, hitrosti, balvanih in težavnosti, na koncu pa bo za končno razvrstitev štel zmnožek dosežkov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine