Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Janja Šegel sedem stotink od svojega rekorda

Plavalka ravenskega Fužinarja je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojila 14. mesto v kraljevski disciplini na 100 m prosto.
Janja Šegel je pristala na 14. mestu med najboljšimi na svetu v disciplini kravl. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Janja Šegel je pristala na 14. mestu med najboljšimi na svetu v disciplini kravl. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Š. R., STA
22. 6. 2022 | 19:00
23. 6. 2022 | 07:16
1:54

Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojila 14. mesto v kraljevski disciplini na 100 m prosto. Z dosežkom 54,36 se je lastnemu slovenskemu rekordu približala na sedem stotink sekunde.

Za mlado Korošico je bil to že drugi polfinale na SP, potem ko je bila 14. tudi na 200 m prosto. Bolj pomemben je zanjo podatek, da v zadnjih dveh sezonah vseskozi dokazuje, da je povsem blizu finalu najboljše osmerice, že konec julija in v začetku avgusta pa bo ob primernem dvigu forme na evropskem prvenstvu v Rimu tudi blizu zmagovalnemu odru.

Avstralka edina pod mejo 53 sekund

V polfinalu na 100 m prosto je bila najhitrejša Avstralka Mollie O'Callaghan, ki se je z 52,85 edina spustila pod mejo 53 sekund, manj kot dve desetinki pa sta za njo zaostali Švedinja Sarah Sjoestroem in Američanka Torri Huske.

Blizu osmerici bi bila Šeglova lahko tudi s štafeto na 4 x 200 m prosto, saj so današnje kvalifikacije pokazale, da bi slovenski rekord zadostoval za preboj v finale, žal pa v slovenskem taboru kljub velikanskim uspehom štafete, ki se vrstijo drug za drugim, sestavljajo le v kvalifikacijah za olimpijske igre.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine