Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Izjemen podvig Eneja Mariniča na turnirju za grand slam v Abu Dhabiju

Judoist mariborskega Branika na turnirju za svetovni pokal zablestel z bronasto kolajno v težki kategoriji (nad 100 kg).
Enej Marinič je v Abu Dhabiju dosegel svoj največji uspeh med elito. FOTO: Rok Rakun/EJU
Enej Marinič je v Abu Dhabiju dosegel svoj največji uspeh med elito. FOTO: Rok Rakun/EJU
23. 10. 2022 | 16:59
23. 10. 2022 | 21:28
1:51

Zadnji dan turnirja za grand slam v Abu Dabiju je bil za maloštevilčno slovensko zastopstvo tudi najuspešnejši. Enej Marinič je zablestel z bronasto kolajno v težki kategoriji (nad 100 kg), obetavna Metka Lobnik pa je v kategoriji do 78 kilogramov zasedla deveto mesto.

Marinič je na poti do svojega največjega uspeha v članski konkurenci pod vodstvom trenerja Gregorja Broda po vrsti premagal Čilenca Francisca Solisa (z iponom), Romuna Vladuta Simionescuja (z iponom), Azerbajdžanca Džamala Gamzathanova (z iponom) in v razburljivem dvoboju za tretje mesto z iponom še Nemca Johannesa Freya.

Enej Marinič (levo) je v dvoboju za tretje mesto ugnal Nemca Johannesa Freya. FOTO: Emanuele Di Feliciantonio/IJF
Enej Marinič (levo) je v dvoboju za tretje mesto ugnal Nemca Johannesa Freya. FOTO: Emanuele Di Feliciantonio/IJF

Edini poraz je judoist mariborskega Branika doživel v četrtfinalu, v katerem je moral priznati premoč češkemu zvezdniku Lukašu Krpaleku, ki je odpor našega težkokategornika zlomil z dvema vazarijema. Olimpijski prvak iz Ria de Janeira 2016 in Tokia 2021 je bil tudi v nadaljevanju nepremagljiv, v velikem finalu je ugnal tudi Nizozemca Jura Spijkersa.

Lobnikova je v uvodoma z vazarijem izločila Uzbekistanko Irišon Kurbanbajevo, zatem pa je morala z iponom (po treh kaznih) priznati premoč favorizirani Francozinji Audrey Tcheumeo, olimpijski podprvakinji iz Ria de Janeira 2016, najboljši na svetovnem prvenstvu v Parizu 2011 in štirikratni evropski prvakinji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine