Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Hitri Norris stopnjuje pritisk na bledega Verstappna

Britanec Lando Norris je z McLarnom vse boljši, četrtič letos je osvojil pole position, vodilni v SP Max Verstappen pa je bil v kvalifikacijah šele sedmi.
Norris z McLarnom kaže obrise šampionske forme, a je zaostanek za Verstappnom še vedno zelo velik. Foto Andrej Isakovic/AFP
Norris z McLarnom kaže obrise šampionske forme, a je zaostanek za Verstappnom še vedno zelo velik. Foto Andrej Isakovic/AFP
N. Gr., STA
31. 8. 2024 | 18:04
31. 8. 2024 | 18:10
1:55

Britanski dirkač Lando Norris (McLaren) je bil najhitrejši v današnjih kvalifikacijah pred nedeljsko dirko voznikov formule 1 za VN Italije. Drugi je bil njegov moštveni kolega Oscar Piastri, tretji pa George Russell iz Mercedesa. Precej slabo je nastopil vodilni v skupnem seštevku Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), ki je bil šele sedmi.

Za Norrisa je bil to peti pole position v karieri in četrti v letošnji sezoni. Svojega moštvenega kolega Piastrija pa je ugnal za 0,109 sekunde. Tretjeuvrščeni Britanec Russell je za zmagovalcem kvalifikacij zaostal za 0,113 sekunde.

Četrto in peto mesto je pripadlo dirkačema Ferrarija Charlesu Leclercu in Carlosu Sainzu, za katerima se je zvrstil sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes). Vodilni v skupnem seštevku Verstappen je osvojil šele sedmo mesto, medtem ko je njegov moštveni kolega pri Red Bullu Sergio Perez končal mesto za njim.

Foto Massimo Pinca/AFP
Foto Massimo Pinca/AFP

Najhitrejši v današnjih kvalifikacijah in drugovrščeni v skupnem seštevku z 225 točkami za vodilnim Verstappnom zaostaja za 70 točk. Tretjem mesto zaseda Leclerc, ki je doslej zbral 192 točk. Dirka za VN Italije v Monzi se bo začela v nedeljo ob 15. uri. Do konca sezone ji bo sledilo še osem dirk.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine