Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Verstappen prav doma storil prekršek

Ob požaru v vozilu, pri katerem jo je k sreči Sargeant odnesel brez poškodbe, na treningu za VN Nizozemske odmevalo tudi nepravilno prehitevanje domačega asa.
Armada navijačev v oranžnem se je razveselila Verstappnove tekme v domovini. FOTO: Simon Wohlfahrt/AFP
Armada navijačev v oranžnem se je razveselila Verstappnove tekme v domovini. FOTO: Simon Wohlfahrt/AFP
24. 8. 2024 | 14:52
24. 8. 2024 | 14:52
1:28

Ni si težko predstavljati, kako so ob izjemni priljubljenosti Maxa Verstappna, svetovnega prvaka zadnjih treh let v formuli 1, na domačem Nizozemskem zdaj veseli njegove navzočnosti, saj je napočil čas tekmovalnega vikenda prav v tej deželi. 

Toda letošnja zgodba se v Zaandvortu nikakor ni začela po željah prirediteljev in številnih obiskovalcev. Potem ko je Williamsovega tekmovalca Logana Sargeanta na 3. treningu odneslo s proge, se je njegov bolid vnel, na srečo pa jo je sam po prvih informacijah odnesel brez poškodb.

V vsej zmedi pa je prekršek storil prav omenjeni domači as Verstappen, saj je prehiteval dva tekmeca na stranski stezi boksov za tekmovalne ekipe, kjer to ni dovoljeno. Ker je tako drvel prek omejitvene bele črte, je prejel opozorilo vodstva tekmovanja. Pa se bo pri tem končalo? Vznesena navijaška Nizozemska trepeta, da pozneje ne bi sledila zanj še kakšna hujša kazen ...

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine