Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Norris ukradel šov Verstappnu pred njegovimi številnimi navijači v Zandvoortu

Angleški dirkaški as je na veliki nagradi Nizozemske slavil svojo drugo zmago v formuli 1 po podvigu v Miamiju.
Lando Norris se je veselil druge zmage v formuli 1 po podvigu v Miamiju. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
Lando Norris se je veselil druge zmage v formuli 1 po podvigu v Miamiju. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
25. 8. 2024 | 17:03
25. 8. 2024 | 17:29
2:21

Britanski dirkaški as Lando Norris (McLaren) je v Zandvoortu osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Potem ko je zanesljivo v svojo korist odločil včerajšnje kvalifikacije, je danes slavil še zanesljivo zmago na veliki nagradi Nizozemske, pri čemer je odpeljal še najhitrejši krog dirke in zanj prejel dodatno točko za svetovno prvenstvo v formuli 1.

Norris je tako vnovič pokvaril veselico številnih nizozemskih navijačev, ki so stiskali pesti za domačega ljubljenca Maxa Verstappna. Red Bullov šampion je sicer odlično štartal, do prvega zavoja prehitel 24-letnega Angleža in vodil do 18. kroga, ko mu je Lando vrnil milo za drago in se spet prebil na prvo mesto. »To je bilo ključno za uspeh,« se je po dirki strinjal nasmejani zmagovalec in za svojo vožnjo dejal, da je bila – če odmisli štart – skoraj popolna.

Max Verstappen (levo) tokrat ni bil kos Landu Norrisu. FOTO: Simon Wohlfahrt/AFP
Max Verstappen (levo) tokrat ni bil kos Landu Norrisu. FOTO: Simon Wohlfahrt/AFP

»Pričakoval sem, da bo Max bolj pritiskal, kar pa se na srečo ni zgodilo,« si je oddahnil Norris, ki je imel v cilju zajetnih 22,896 sekunde naskoka pred drugouvrščenim Verstappnom. Nizozemski šampion je priznal, da je bilo drugo mesto tokrat največ, kar je lahko iztržil. »Dal sem vse od sebe, toda več nisem mogel izvleči,« je pojasnil Verstappen, ki ima kot vodilni v skupni razvrstitvi še vedno lepih 70 točk zaloge pred najbližjim zasledovalcem Norrisom.

Tretjega mesta se je veselil Monačan Charles Leclerc (Ferrari), ki je za zmagovalcem zaostal za 25,430 sekunde. Pred četrtouvrščenim Norrisovim moštvenim sotekmovalcem, Avstralcem Oscarjem Piastrijem, je imel slabi dve sekundi naskoka.

Naslednja dirka formule 1 bo že čez teden dni v Monzi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine