Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Herlings bo počival, Pradu se nasmiha naslov

Jeffrey Herlings bo izpustil dirki v Indoneziji, vrnil naj bi se na VN Češke, kjer bi že utegnil nastopiti tudi svetovni prvak Tim Gajser.
Jeffrey Herlings ima le še minimalne možnosti za zmago v svetovnem prvenstvu. FOTO: Matej Družnik
Jeffrey Herlings ima le še minimalne možnosti za zmago v svetovnem prvenstvu. FOTO: Matej Družnik
13. 6. 2023 | 15:57
13. 6. 2023 | 15:58
1:33

Ko si je slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser 19. februarja ob padcu zlomil stegnenico, je bilo jasno, da mu ne bo uspelo ubraniti naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP. Zdelo se je, da bo imel Jeffrey Herlings avtocesto do tretje lovorike v MXGP in skupaj šeste, ampak tudi njemu se izmika.

Na zadnji dirki v Nemčiji si je zlomil vratno vretence, kot so sporočili iz moštva KTM, operacija ne bo potrebna, bo pa izpustil naslednji dve dirki v Indoneziji (25. junij in 2. julij). Vrnil naj bi se na VN Češke v Loketu 16. julija, kjer bi utegnil nastopiti tudi Gajser (Honda), ki že vneto trenira na svoji progi.

V prvenstvu se na polovici sezone prvi naslov obeta mlademu Jorgeju Pradu (GasGas), ki ima 67 točk prednosti pred Herlingsom in 105 pred Romainom Febvrom (Kawasaki). »To povzame mojo kariero. Dosegel sem rekord v številu zmag in se nato spet poškodoval,« je bil razočaran Nizozemec, ki je v začetku meseca v Latviji vpisal rekordno 103. zmago, 42. v MXGP.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine