Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Bottas najhitrejši v kvalifikacijah

V Silverstonu nič novega v formuli 1, mercedesa v ospredju.
Lewis Hamilton še naprej uživa v ospredju konkurence. FOTO: Ben Stansall/AFP
Lewis Hamilton še naprej uživa v ospredju konkurence. FOTO: Ben Stansall/AFP
M. U., STA
8. 8. 2020 | 13:19
8. 8. 2020 | 16:30
1:38
Svetovni prvak v formuli 1, Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), je bil najhitrejši na tretjem prostem treningu pred nedeljsko dirko ob 70. obletnici velike nagrade v Silverstonu. Drugi je bil njegov ekipni kolega, Finec Valtteri Bottas, ki je zaostal 0,163 sekunde.

Tretje mesto je z zaostankom več kot pol sekunde zasedel Britanec Lando Norris (McLaren). Četrto in peto mesto sta osvojila dirkača Racing Pointa, Nico Hülkenberg in Lance Stroll. Šesti je bil dirkač Ferrarija Charles Leclerc.

Max Verstappen je bil z Red Bullom nekoliko zadržan na sedmem mestu z osmimi desetinkami sekunde zaostanka. Nemški dirkač Ferrarija Sebastian Vettel se v tem koncu tedna še naprej ukvarja s številnimi tehničnimi težavami. Tretji prosti trening je končal na 13. mestu.

Bottas je bil najhitrejši v kvalifikacijah, nedeljsko dirko ob 15.10 uri bo začel s prvega startnega mesta, trinajstič v karieri. Z drugega bo startal Hamilton, ki je zaostal 0,063 sekunde. Tretji je bil presenetljivo Nemec Hülkenberg z 0,928 sekunde zaostanka. Hülkenberg nadomešča Sergia Pereza, ki je bil pozitiven na novi koronavirus.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine