Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Garnbretova hitra le za 23. mesto, najhitrejša pa Poljakinja in Italijan

​Jutri plezalce in plezalke čakajo kvalifikacije za kombinacijsko preizkušnjo, v torek in sredo pa se bodo borili še za zadnje kolajne tega prvenstva.
FOTO: Manca Ogrin
FOTO: Manca Ogrin
P. V., STA
17. 8. 2019 | 10:37
17. 8. 2019 | 15:48
1:58
Na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju so na današnji hitrostni preizkušnji slovenski plezalci z nastopi končali v predtekmovanju. Najboljšo uvrstitev si je priplezala Janja Garnbret, ki se je v kvalifikacijah uvrstila na 23. mesto. 

Poleg Garnbretove so v kvalifikacijah hitrosti nastopile še Lučka Rakovec, ki je bila 47., Vita Lukan, ki je bila 65. in svetovna podprvakinja v težavnosti Mia Krampl, ki je hitrostno plezalno disciplino končala na 69. mestu med 83 tekmovalkami. Pri moških je bil najboljši Slovenec Jernej Kruder na 50. mestu, Anže Peharc je bil 76., Domen Škofic pa 83. med 96 športnimi plezalci.

​Jutri plezalce in plezalke čakajo kvalifikacije za kombinacijsko preizkušnjo, v torek in sredo pa se bodo borili še za zadnje kolajne tega prvenstva in prvi sveženj vstopnic za olimpijsko premiero 2020. ​

Na svetovnem prvenstvu je Janja osvojila že dve zlati medalji. Postala je svetovna prvakinja na balvanih in v težavnosti, Mia Krampl pa se je s srebrno kolajno letos prvič uvrstila na stopničke. 

Svetovna prvakinja je v hitrostnem plezanju postala Poljakinja Aleksandra Miroslaw, druga je bila Kitaja Di Niu, tretja pa Francozinja Anouck Jaubert. V moški konkurenci je bil najhitrejši Italijan Ludovic Fossali, srebrno medaljo je za Češko osvojil Jan Križ, tretji pa je bil Rus Stanislav Kokorin.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine