Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Gabrovec bi bil spet rad predsednik, ima le enega protikandidata

Na jutrišnjem volilno-programskem zboru članic bodo izvolili novega predsednika Judo zveze Slovenije (JZS).
Na olimpijske igre je uvrščenih pet slovenskih judoistk, med njimi tudi Andreja Leški (v modrem kimonu). FOTO: Damir Sencar/AFP
Na olimpijske igre je uvrščenih pet slovenskih judoistk, med njimi tudi Andreja Leški (v modrem kimonu). FOTO: Damir Sencar/AFP
27. 5. 2024 | 19:58
27. 5. 2024 | 19:59
1:58

Judo zveza Slovenija (JZS) bo jutri dobila novega predsednika. Na popoldanskem volilno-programskem zboru članic bodo odločali med dvema kandidatoma: ob Petru Sevniku (JK Velenje) se za položaj prvega moža krovne judoistične organizacije znova poteguje tudi Bogdan Gabrovec, ki je JZS vodil že med letoma 1994 in 2014, ko je postal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

Izkušeni mariborski funkcionar, ki že dolgo živi na Koroškem, je sodeč mnenju poznavalcev razmer favorit, da na predsedniškem stolčku nasledi Lovrencija Galufa, ki ga je oktobra lani sam pomagal razrešiti na izredni seji skupščine JZS. Odtlej je zvezo kot vršilec dolžnosti prvega moža vodil podpredsednik Borut Marošek. Za Gabrovca je do veljavnega roka pravilno izpolnjene ovojnice na sedež JZS oddalo ducat klubov (med njimi JK Bežigrad, JK Apolon Maribor, JK Apolon Hoče, JK Triglav Kranj, JK Slovenj Gradec ...), za Sevnika, ki kandidira tudi za podpredsednika, zgolj JK Velenje. Zanimivo bo videti, koliko klubov bo navzočih na današnjem volilno-programskem zboru članic, saj so jih – kot je slišati iz zakulisja – v zadnjem obdobju ustanavljali kot po tekočem traku. 

Ob tem kaže omeniti, da si je nastope na poletnih olimpijskih igrah v Parizu priborilo pet slovenskih judoistk: Maruša Štangar (do 48 kg), Kaja Kajzer (do 57 kg), Andreja Leški (do 63 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg) in Metka Lobnik (do 78 kg). Nekaj možnosti, da bi se jim pridružil s celinsko kvoto, ima sicer še Enej Marinič (nad 100 kg).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine