Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Dva naj bi zmagala v prvem krogu, eden v drugem

Jutri bo olimpijska družina dobila tretjega predsednika. Janez Kocijančič je bil na čelu šest mandatov, Bogdan Gabrovec dva.
Trije kandidati za predsednika Olimpijskega komiteja, z leve Janez Sodržnik, Franjo Bobinac in Tomaž Barada. FOTO: Črt Piksi/Delo
Trije kandidati za predsednika Olimpijskega komiteja, z leve Janez Sodržnik, Franjo Bobinac in Tomaž Barada. FOTO: Črt Piksi/Delo
16. 12. 2022 | 11:00
16. 12. 2022 | 14:33
4:13

V nadaljevanju preberite:

Olimpijski komite Slovenije ima 31-letno zgodovino, saj so ga ustanovili 15. oktobra 1991 s podpisom olimpijske listine, toda jutri bo dobil šele tretjega predsednika. Od prvih začetkov do leta 2014 je bil s šestimi zaporednimi mandati na čelu Janez Kocijančič, zadnjih osem let Bogdan Gabrovec. Po dolgi in občasno neobičajno ostri volilni tekmi se zdaj za vodilni položaj potegujejo Tomaž Barada, Franjo Bobinac in Janez Sodržnik.

Vsi trije so v minulih tednih in mesecih predstavili svoje programe, ki imajo temelje v dolgoletnem delu v športu. S kakšnimi računicami in s čigavo podporo pričakujejo dan odločitve? Zakaj tajne volitve otežujejo napovedi? Kako so se razpletle dosedanje volitve, tudi prve leta 1991, na katerih se je dr. Janez Drnovšek umaknil v zadnjem trenutku?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine