Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mbappe pred Messijem in Ronaldom na vrhu seznama najbolje plačanih nogometašev

Francoz Kylian Mbappe je na vrhu seznama najbolje plačanih nogometašev prehitel Argentinca Lionela Messija in Portugalca Cristiana Ronalda.
Kylian Mbappe (v ozadju) je prehitel klubska soigralca Lionela Messija in Neymarja (oba na fotografiji). FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Kylian Mbappe (v ozadju) je prehitel klubska soigralca Lionela Messija in Neymarja (oba na fotografiji). FOTO: Stephane Mahe/Reuters
8. 10. 2022 | 09:50
8. 10. 2022 | 10:10
2:16

Po poročanju revije Forbes se je prvič v zadnjih osmih letih zgodilo, da na vrhu ni Lionela Messija in/ali Cristiana Ronalda. Triindvajsetletni Kylian Mbappe naj bi v sezoni 2022/23 zaslužil 128 milijonov dolarjev (v ta znesek niso všteti morebitni odstotki, namenjeni agentom), kar je rekord Forbesovih lestvic. Njegov klubski soigralec pri Paris Saint-Germainu, Argentinec Messi, bo zaslužil 120, Ronaldo, član angleškega velikana Manchester Uniteda, pa okroglih 100 milijonov dolarjev. Po trenutnem menjalnem tečaju je 1 ameriški dolar vreden 1,03 evra.

Za Ronaldom prvo peterico zaokrožujeta še en član PSG, Brazilec Neymar (87 milijonov dolarjev), in Liverpoolov egiptovski napadalec Mohamed Salah, ki s 53 milijoni ameriških dolarjev že močno zaostaja za najbolje plačanimi kolegi. Brez dvoma se povišica kmalu obeta norveškemu čudežnemu dečku Erlingu Haalandu, ki je odlično začel z nastopi v dresu Manchester Cityja, a po prestopu iz Borussie Dortmund minulo poletje zasluži »zgolj« 39 milijonov dolarjev, kar pa je dovolj za uvrstitev v prvo deseterico oz. na visoko 6. mesto. Sledijo Poljak Robert Lewandowski (7./Barcelona), Belgijec Eden Hazard (8./Real Madrid), Španec Andres Iniesta (9./Vissel Kobe) in še en Belgijec Kevin De Bruyne (10./Manchester City).

Mbappe in Haaland sta edina nogometaša med prvo deseterico, ki sta mlajša od 30 let, a vseeno je to znak sprememb v nogometni karavani, je poročal Forbes, saj se karieri Messija in Ronalda nezadržno bližata koncu. Deset najbolje plačanih nogometašev bo v tej sezoni skupno zaslužilo 652 milijonov dolarjev, kar je 11 odstotkov več kot lani.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine