Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Brez Slovencev med elito v Južni Koreji

Naši plezalci so ob odstotnosti poškodovane Janje Garnbret ostali brez odmevnih uvrstitev na tekmi svetovnega pokala v Seulu.
Naš najbolj obetaven športni plezalec Luka Potočar se je v Južni Koreji uvrstil na 27. mesto. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Naš najbolj obetaven športni plezalec Luka Potočar se je v Južni Koreji uvrstil na 27. mesto. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
STA, S. U.
30. 4. 2023 | 08:56
1:39

 Slovenski športni plezalci se v kvalifikacijah druge balvanske tekme sezone svetovnega pokala v Seulu v Južni Koreji niso uvrstili med 20 tekmovalcev, ki se bodo borili za najvišja mesta. Na 25. mestu je bil najboljši Zan Lovenjak Sudar, Anže Peharc in Luka Potočar sta si delila 27. mesto, Jernej Kruder pa je bil 31. med 87 tekmovalci.

Najboljši v kvalifikacijah, ki so bile zaradi dežja v prestolnici Južne Koreje v soboto prekinjene in prestavljene, je bil dvajsetletni domačin Gohyun Lee.

Slovenke se v sobotnih kvalifikacijah prav tako niso uvrstile med 20 tekmovalk, ki se bodo borile za najvišja mesta na tekmi, ki bo tako kot za moške danes v popoldanskih urah po slovenskem času. Najboljša je bila Sara Čopar na 33. mestu, Katja Debevec je bila 35., Mia Krampl pa 41.

Na uvodnih tekmah sezone v Aziji sicer ne nastopa najboljša plezalka zadnjih let Janja Garnbret. Olimpijska prvakinja iz Tokia se bo zaradi zloma palca na levi nogi karavani pridružila predvidoma junija v Pragi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine