Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Borutu Pahorju najvišje priznanje Zveze za mednarodni šport za vse

Predsednik Republike Slovenije častni pokrovitelj 27. kongresa TAFISA v Portorožu.
Borut Pahor redno obiskuje športne prireditve. FOTO: Matej Družnik/Delo
Borut Pahor redno obiskuje športne prireditve. FOTO: Matej Družnik/Delo
8. 6. 2022 | 16:29
3:06

Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, je danes dopoldne – kot so sporočili iz njegovega kabineta – v Predsedniški palači sprejel prof. dr. Ju-Ho Changa, predsednika Zveze za mednarodni šport za vse (TAFISA), ter članice in člane izvršnega odbora TAFISA in častnega odbora 27. svetovnega kongresa, ki se je danes začel v Portorožu. Pahor je častni pokrovitelj kongresa, ki bo trajal do nedelje.

Predsednik republike je ob tej priložnosti prejel najvišje priznanje Zveze za mednarodni šport za vse, priznanje Jürgen Palm Award, ki ga TAFISA podeljuje posameznikom za njihov pomemben in dolgoročen prispevek na področju mednarodnega športa in telesne dejavnosti za vse. Pahor se je ob vročitvi zahvalil vodstvu zveze TAFISA za priznanje, besede hvaležnosti pa je namenil tudi zaposlenim pri Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez, da so prepoznali pomen rekreativnega športa za skupnost. Temu je posvečen svetovni kongres zveze TAFISA, ki ga v te dneh gosti Portorož. Slovenija bo tako za nekaj dni postala svetovna prestolnica množičnega športa, saj se bodo kongresa na Obali udeležili strokovnjaki iz vsega sveta in predstavniki mednarodnih organizacij.

»Prihajate v pravo državo, ki kot edina v Evropi časti šport z državnim praznikom,« je Pahor sporočil udeleženkam in udeležencem ter izrazil željo, da bi dan slovenskega športa kmalu postal navdih za športni dan, ki bi ga vsi skupaj namenili športnim dejavnostim. Predsednik Slovenije je priznanje sprejel v Veliki dvorani Predsedniške palače; ta je bila do zadnjega kotička polna otrok, ki so na državni praznik obiskali palačo. Priznanje je posvetil mladim z željo, da bi ohranili radovednost in zanimanje za rekreativni in profesionalni šport ter dejavnosti, ki telesno in duhovno plemenitijo človeka.

Priznanje sta prejela tudi prof. dr. Ju-Ho Chang, prvi mož Zveze za mednarodni šport za vse, in Vitor Pataco, predsednik Portugalskega inštituta za šport in mladino.

Zveza za mednarodni šport za vse je vodilna svetovna organizacija na področju športa za vse, ustanovili pa so jo leta 1991 v Franciji. Združuje več kot 320 organizacij iz več kot 170 držav in ozavešča o pomenu in vrednosti ukvarjanja s športom in spodbujanja telesne dejavnosti – za vse, ne le za vrhunske in profesionalne športnike.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine