Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Bogdan Gabrovec s soglasno podporo ostaja na čelu OKS

Na javnem glasovanju na današnji volilni skupščini v Ljubljani je bil kot edini kandidat soglasno izbran za drugi mandat.
Bogdan Gabrovec se je vzdržal, ostali so ga soglasno podprli. FOTO: Leon Vidic/Delo
Bogdan Gabrovec se je vzdržal, ostali so ga soglasno podprli. FOTO: Leon Vidic/Delo
J. P.
16. 12. 2018 | 16:37
16. 12. 2018 | 17:24
3:17
Ljubljana – Bogdan Gabrovec ostaja predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). Na današnji volilni skupščini v Ljubljani je bil edini kandidat, delegati pa so njegov drugi mandat na čelu slovenskega olimpijskega gibanja potrdili s soglasno podporo na javnem glasovanju, vzdržal se je zgolj Gabrovec. Delegati zdaj tajno glasujejo še o ostalih funkcijah.


Drugi predsednik v zgodovini


Nekdanji dolgoletni predsednik Judo zveze Slovenije (JZS) je šele drugi predsednik OKS v njegovi zgodovini, Janez Kocijančič ga je namreč vodil od osamosvojitve pa vse do primopredaje 16. decembra 2014, ko je Gabrovec premagal dva protikandidata, Zorana Jankovića in Andraža Vehovarja. Tokrat ni imel nobenega.

Uradni rezultat glasovanja. FOTO: Miha Hočevar/Delo
Uradni rezultat glasovanja. FOTO: Miha Hočevar/Delo


Dokončati začete projekte


Za novo kandidaturo se je odločil, da »z ekipo dokonča projekte, začete v minulem obdobju, ki jih zaradi objektivnih ali časovnih razlogov še ni bilo možno dokončati.« Med najpomembnejšimi zadolžitvami za nov mandat je Gabrovec izpostavil z državo povezan napredek pri financiranju športa in uresničitev ključnih zavez nacionalnega programa športa in novega zakona o športu, sprejetega lani.


Obdobje debelih krav


»Očitno sem bil preveč kritičen do tega, kar smo naredili, in ocenjujem, da lahko nedorečene in neuresničene zadeve, ki so ostale na polovici, rešimo zelo hitro. Današnja izvolitev pomeni veliko odgovornost, nalog je zelo veliko, če ne ujamemo tega obdobja debelih krav, potem tega, kar smo si zadali, ne bomo uresničili,« je po izvolitvi izpostavil Gabrovec.

Gabrovec verjame, da bo današnji konsenz tudi sporočilo državi. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Gabrovec verjame, da bo današnji konsenz tudi sporočilo državi. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Konsenz je tudi sporočilo državi


In dodal: »Prednostna naloga bo v letnem programu športa na državni ravni in pri fundaciji v državnih proračunih za leti 2019 in 2020 pridobiti tista sredstva, ki so bila v sedmih, osmih letih športu na neustrezen način odvzeta. Upam, da današnji konsenz pomeni tudi sporočilo državi, da bo spoznala, da bi enkratni dvig v znesku 7 milijonov evrov resnično pomagal slovenskemu športu, da pride v normalne okvire financiranja.«


Prepoznavnost v tujini


Tokio 2020? »Verjamem, da bomo na olimpijske igre spravili dve ekipi – ne le rokometa, temveč še kak ekipni šport, kar takoj poveča število udeležencev na 80 do 90, če bomo bližje 90, bom zelo zadovoljen.« Gabrovec verjame, da so časi, da ne bi prepoznavali mednarodnih uspehov slovenskih športnikov, mimo. »Šport nam prinaša prepoznavnost v tujini, ki je ne gospodarstvo ne kultura ne kdor koli drug ne prinese, kar moramo le izkoristiti.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine