Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Angležem vendarle zadoščenje, Hamilton zmagovalec Silverstona

Sedemkratni svetovni prvak je izkoristil odstop Maxa Verstappna in dva kroga pred koncem prehitel borbenega Charlesa Leclerca. Razlika le še osem točk.
Lewis Hamilton je osmič osvojil domačo dirko. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
Lewis Hamilton je osmič osvojil domačo dirko. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
P. Z., STA
18. 7. 2021 | 18:25
18. 7. 2021 | 18:27
2:10
Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je bil na dirki svetovnega prvenstva formule 1 v domačem Silverstonu najhitrejši in si privozil že 99. zmago v karieri. Na stopničke sta se uvrstila še Monačan Charles Leclerc (Ferrari) in drugi Mercedesov dirkač Finec Valtteri Bottas.

Hamilton je do zmage prišel dva kroga pred koncem, potem ko je že pred tem nekaj krogov lovil Leclerca, ga je pred ciljem tudi brez večjih težav prehitel.



A današnje dogajanje je sicer precej zasenčilo tudi dogajanje v prvem krogu dirke. Takrat je skušal Britanec po notranji strani zavoja Copse prehiteti tekmeca v boju za letošnji naslov in takrat vodilnega Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull). Ta je po dotiku obeh dirkalnikov zletel s steze in trdo treščil v zaščitne ograde. Po pregledih v ambulanti na dirkališču so ga morali pozneje odpeljati še na podrobnejše zdravniške preglede.
 

Prekinitev 40 minut


Zaradi te nesreče so dirko prekinili z rdečimi zastavami, nov štart je sledil po 40-minutni prekinitvi, Britancu pa so določili desetsekundno kazen, ki jo je pozneje med dirko prestal v boksih pred menjavo pnevmatik. Hamilton je z zmago zaostanek v SP za Verstappnom zmanjšal na le osem točk.

Lewis Hamilton ostaja v igri za nov naslov. FOTO: Peter Cziborra/ Reuters
Lewis Hamilton ostaja v igri za nov naslov. FOTO: Peter Cziborra/ Reuters


Angleži, kar 140.000 gledalcev se je zbralo v Silverstonu, so tako vendarle dočakali zmagoslavje, potem ko so njihovi nogometaši nesrečno izgubili v finalu nogometnega eura na Wembleyju proti Italiji.  

Sezona formule 1 se bo nadaljevala 1. avgusta na Madžarskem.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine