Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Andrea Gardini ne bo slovenski odbojkarski selektor

Čeprav je bilo z OZS že skoraj vse dogovorjeno, si je 53-letni italijanski trener tik pred zdajci premislil.
Andrea Gardini si ni premislil zaradi denarja. FOTO: Rafal Rusek/CEV
Andrea Gardini si ni premislil zaradi denarja. FOTO: Rafal Rusek/CEV
14. 2. 2019 | 09:38
14. 2. 2019 | 10:05
2:34
Ljubljana – Italijanski odbojkarski strokovnjak Andrea Gardini, mož z znamenitim nasmeškom in žvečilnim gumijem v ustih, ne bo nasledil Srba Slobodana Kovača na selektorskem stolčku slovenske moške članske odbojkarske reprezentance. Čeprav je bil prva želja Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) in njenega predsednika Metoda Ropreta in čeprav je bilo že skoraj vse dogovorjeno za sodelovanje, si je 53-letni nekdanji trikratni svetovni prvak, ki od predlanskim zelo uspešno vodi poljsko predstavnico v ligi prvakov Zakso, premislil in ne bo sedel na izpraznjeno mesto.

Kdo bo novi selektor, očitno torej še nekaj dni ne bo znano, italijanski mediji sicer glasno ponujajo še 45-letnega Giampaola Medeija. Ropretovo izjavo za javnost v nadaljevanju objavljamo v celoti.


Osebni razlogi, ne denar


»Glede na vse kontakte, tudi konkretne pogovore in izkazano željo po vodenju slovenske moške izbrane vrste je še v začetku tedna vse kazalo, da bo naš novi selektor Andrea Gardini. Od njega smo dobili same pozitivne signale, zanimalo ga je delo s slovensko reprezentanco. Stopili smo v kontakt, saj je bil prav on naša velika želja. Vsi smo bili prepričani, da bo pogodba sklenjena v kratkem. Njegova edina želja je bila, da mu damo na voljo dva tedna časa, da o možnem angažmaju obvesti klub, saj smo vendarle sredi sezone. Obenem je želel informacijo deliti tudi z družino. Sledil je nepričakovan zasuk, saj nas je obvestil, da iz osebnih razlogov ne bo sedel na slovensko klop. Njegovo odločitev je treba spoštovati. Ob tem bi rad poudaril, da finančna sredstva niso dejavnik, saj nas je, denimo, že prosil, da mu damo v vpogled okviren program priprav, da bi se tudi sam čim bolje pripravil na vse, kar sledi. Dejstvo je, da nismo pričakovali, da se bomo znašli v takšnem položaju, a treba bo iti naprej. Gardini je bil naša prva izbira, a obstaja še nekaj zanimivih imen, ki želijo sesti na našo klop. Čeprav se zdi drugače, se nam realno še ne mudi, selektorja Andreo Gianija smo, denimo, v za nas izjemnem letu imenovali šele aprila,« je pojasnil Ropret.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine