Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Švicarji razmišljajo o prepovedi za igralce z dvojnim državljanstvom

Proslavljanje s simbolom albanskega orla Granita Xhake in Xherdana Shaqirija je sprožilo polemike v Švici.  
Kontroverzno proslavljanje je Xherdana Shaqirija stalo 8700 evrov. FOTO: Reuters
Kontroverzno proslavljanje je Xherdana Shaqirija stalo 8700 evrov. FOTO: Reuters
N. Gr.
6. 7. 2018 | 15:01
6. 7. 2018 | 15:47
2:03
Ko sta se Xhaka in Shaqiri zadetka proti Srbiji na svetovnem prvenstvu razveselila s simbolom albanskega orla, čeprav je v reprezentanci Švice veljal dogovor, da se albanskega orla ne uporablja, so se začele polemike glede igralcev z dvojnim državljanstvom v švicarski reprezentanci. 
 
Generalni sekretar švicarske nogometne zveze Alex Miescher je naklonjen ideji, da bi v reprezentanci igrali le nogometaši, ki imajo samo švicarsko državljanstvo: Moramo se vprašati, če res želimo te nogometaše. Ideja že nekaj časa zori v meni in mislim, da je čas, da se o tem resno pogovorimo. 
 
Letos je Švico v Rusiji zastopalo kar 15 nogometašev, ki imajo dvojna državljanstva, zato bi se v primeru, da Meischerjev predlog uspe, Švici obetale velike spremembe. “Zavedam se, da bi naša reprezentanca trenutno veliko izgubila, če bi tem igralcem prepovedali igranje za Švico, a se prav tako lahko zgodi, da se bo v prihodnje marsikdo odločil za igranje za Srbijo, Albanijo ali Hrvaško, če bodo pravila ostala enaka. Zdaj izobražujemo veliko nogometašev, ki se potem pri 21 letih odločijo, da ne bodo zastopai Švice na članski ravni, kar je ogromna izguba za naš nogomet, ki nas veliko stane.”
 

Od Nemčije 2006 se je število podvojilo

 
Še na prvenstvu v Nemčiji leta 2006 je bilo takšnih igralcev v švicarski reprezentanci osem, v 12 letih se je število skoraj podvojilo. Meischer si želi predvsem preveriti, kaj o tem mislijo ostali: “Če se bo ideja vsem zdela nora, potem ni problema, ne bo me motilo, če ostane tako, kot je. Želim pa si preveriti, kaj si o tem mislijo drugi v švicarskem nogometu.”

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine