Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Senegalci izkoristili slab dan Poljakov za veliko zmago

Poljska ni upravičila vloge favorita, Senegal je s pametno in preudarno igro zmagal z 2:1. 
Robert Lewandowski ni navdušil na prvi tekmi.
Robert Lewandowski ni navdušil na prvi tekmi.
N. Gr.
19. 6. 2018 | 16:50
20. 6. 2018 | 10:23
3:29
Skupina H se po prvem kolu skupinskega dela svetovnega prvenstva razpleta povsem v nasportju z napovedmi. Najprej so Japonci presenetljivo premagali Kolumbijo, v poznem popoldnevu pa še Senegal Poljsko z 2:1. 

Poljaki so bili veliki favoriti, na začetku tekme so pritiskali, a je nato Senegal po srečnem odboju žoge od branilca Cioneka prišel do vodstva z 1:0. Varovanci Adama Navalke so bili v šoku, a so se nekako zbrali in spet pritisnili proti vratom Senegala, večina napadov pa se je končala pri izjemnem Kalidouju Koulibalyju, ki je odigral vrhunsko tekmo brez napak. 

Prvi zvezdnik Robert Lewandowski se je ob branilcu Senegala zelo trudil, a ni dobil pravih žog, da bi lahko pokazal kaj zna. Na koncu je zatajila še zvezna vrsta Poljske, po nespametni podaji proti vratarju je do žoge prišel M'Baye Niang in zadel v prazno mrežo za vodstvo Senegala z 2:0. V zaključku tekme je Gregorz Krychowiak znižal na 2:1, za kaj več pa je Poljakom zmanjkalo časa. 

V skupini H, najbrž najbolj izenačeni na celem prvenstvu, bo tako vroče vse do konca, po prvem tekmovalnem dnevu pa sta v najboljšem položaju za napredovanje Japonska in Senegal, Kolumbijcem in Poljakom pa grozi zgodnja pot domov. 
 


POTEK TEKME

Prvih 35 minut tekme na štadionu Spartaka je minilo brez posebnosti, nato pa je po spretnem spletu naključij Senegal prišel do vodstva. Z roba kazenskega prostora je ustrelil Idrisa Gueye, Sczeszny bi strel ubranil, a se je žoga odbila od Cioneka in prevarala poljskega vratarja, Senegal pa v nasprotju z razmerjem moči vodi z 1:0. Prvi polčas se je tako končal z minimalnim vodstvom Senegala, ki je prežal predvsem na protinapade, Poljaki pa so nekajkrat zagrozili preko Zielinskega in Grosickega, Lewandowski pa je bil bolj kot ne neviden. 

V 60. minuti so po veliki napaki Poljakov do povišanja vodstva prišli Senegalci. Po nespametni visoki podaji nazaj se je v šprint pognal M'Baye Niang, Bednarek in Szczesny sta bila neodločna in med njima je Niang prišel do žoge ter jo poslal v prazno mrežo, Poljska je pol ure pred koncem na robu hudega poraza. Trener Adam Navalka je poizkušal vse, tudi z mladim napadalcem Kownackim, a Poljska nikakor ne najde poti do senegalskega gola, do konca tekme pa je le še dobrih 10 minut. 

Poljaki so v 86. minuti prišli do znižanja zaostanka, po podaji s prostega strela je po podaji Grosickega z glavo lepo zadel Gregorz Krychowiak, Poljakom pa ostaja še nekaj minut upanja vsaj na izenačenje. 
 
Poljska : Senegal 1:2 (0:1)
Krychowiak 86; Cionek 37 (AG), Niang 60.
 
Poljska: Szczesny, Piszczek, Cionek, Pazdan, Rybus, Zielinski, Krychowiak , Blaszczykowski, Milik, Grosicki, Lewandowski. 

Senegal: K. N'Diaye, Wague, Koulibaly, Sane, Sabaly, Kouyate, Gueye, A. N'Diaye, Mane, Diouf, Niang.

Sodnik: Navaf Šukrala (Bahrajn)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine