Neomejen dostop | že od 14,99€
V svoji kuhinji se zavzema za meritokracijo in trajnostno ustvarjanje okusov. Vedno hoče, da je razlika v zaužiti hrani zaznavna, da greš domov z občutkom, da si plačal pošteno, sorazmerno z okušeno kakovostjo.
Vsaka stvar se začne v družini. V Trstu te gledajo postrani, če nosiš italijanski priimek. V mojem razredu smo bili vsi mešančki. Kdo bi si mislil, da bo Klugmann Italijanom zvenel neitalijansko?
Potem sem začela potovati po škornju in na vsakem koraku trčila ob dvom: ste Nemka? Takrat mi je kapnilo. Tržačani smo zameseni iz tisoč in ene zgodbe, ki je nam, samo nam, videti preprosta kot družinska slika. To je vstopno mesto v mojo kuhinjsko identiteto. To je testo, iz katerega sem vzhajana. Otroški odtis, stik z okusi in vonjavami v kuhinji starih staršev, podobe in občutja hranjenja, ki gradijo vsakega kuharja.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Obstoječi naročnik?Prijavite se