Neomejen dostop | že od 9,99€
V svoji kuhinji se zavzema za meritokracijo in trajnostno ustvarjanje okusov. Vedno hoče, da je razlika v zaužiti hrani zaznavna, da greš domov z občutkom, da si plačal pošteno, sorazmerno z okušeno kakovostjo.
Vsaka stvar se začne v družini. V Trstu te gledajo postrani, če nosiš italijanski priimek. V mojem razredu smo bili vsi mešančki. Kdo bi si mislil, da bo Klugmann Italijanom zvenel neitalijansko?
Potem sem začela potovati po škornju in na vsakem koraku trčila ob dvom: ste Nemka? Takrat mi je kapnilo. Tržačani smo zameseni iz tisoč in ene zgodbe, ki je nam, samo nam, videti preprosta kot družinska slika. To je vstopno mesto v mojo kuhinjsko identiteto. To je testo, iz katerega sem vzhajana. Otroški odtis, stik z okusi in vonjavami v kuhinji starih staršev, podobe in občutja hranjenja, ki gradijo vsakega kuharja.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se