Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Tunin namaz za v nahrbtnik

Pripravili smo vam preprost, zdrav in nad vse uporaben namaz, s katerim si lahko pričaramo priročni bodisi krepki zajtrk, malico ali krepko večerjo.
Tunin namaz. FOTO: Tanja Drinovec
Tunin namaz. FOTO: Tanja Drinovec
14. 10. 2020 | 09:58
1:56
V naš namaz bomo kot glavnega akterja za nosilni okus postavili tuno, družbo pa mu bodo delali še nekaj zelišč, zelenjave  in beljakovine, kot so skuta in smetana.

image_alt
Rižota s škampi in kolesom


image_alt
Solata tabule, tista, ki lahko počaka


O tuni kot bogatemu viru beljakovin smo že govorili, sicer pa se mnenja o zdravosti tune tudi kdaj krešejo. Pa recimo, da smo optimisti in verjamemo v njene dobre učinke.

Namaz je sila enostaven za pripravo, vsekakor pa tudi zelo uporaben. Pripravljen nas v hladilniku počaka kar nekaj časa. Seveda ga bomo najbolj veseli, ko bomo lačni po treningu zrli v hladilnik, namaz pa nam bo veselo skočil na pomoč. Prav nič narobe nam ne bo hodil, če ga bomo s seboj v nahrbtniku odnesli na izlet v hribe. Celo zelo hvaležni mu bomo.

Tunin namaz. FOTO: Tanja Drinovec
Tunin namaz. FOTO: Tanja Drinovec

 

Za skodelico namaza potrebujemo:

1 konzerva tune
200 g nemastne skute
2 žlici koruze
Šopek peteršilja
2 trdo kuhani jajci
2 kisli kumarici
Sol, poper
Žlička majoneze
Žlička kisle smetane
1 strok česna

Tunin namaz. FOTO: Tanja Drinovec
Tunin namaz. FOTO: Tanja Drinovec

 

Priprava:

Najprej jajca skuhamo na trdo. V posodi dobro pretlačimo skuto in ji dodamo tuno. Vse dobro premešamo. Dodamo koruzo, drobno sesekljane kumarice, sesekljana jajca, peteršilj, čebulo, česen in  preostale sestavine. Vse skupaj dobro premešamo in namaz je nared. Tudi v  hladilniku nas lahko počaka kar nekaj časa.

Tunin namaz. FOTO: Tanja Drinovec
Tunin namaz. FOTO: Tanja Drinovec

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine