V naš namaz bomo kot glavnega akterja za nosilni okus postavili tuno, družbo pa mu bodo delali še nekaj zelišč, zelenjave in beljakovine, kot so skuta in smetana.
O tuni kot bogatemu viru beljakovin smo že govorili, sicer pa se mnenja o zdravosti tune tudi kdaj krešejo. Pa recimo, da smo optimisti in verjamemo v njene dobre učinke.
Namaz je sila enostaven za pripravo, vsekakor pa tudi zelo uporaben. Pripravljen nas v hladilniku počaka kar nekaj časa. Seveda ga bomo najbolj veseli, ko bomo lačni po treningu zrli v hladilnik, namaz pa nam bo veselo skočil na pomoč. Prav nič narobe nam ne bo hodil, če ga bomo s seboj v nahrbtniku odnesli na izlet v hribe. Celo zelo hvaležni mu bomo.
Tunin namaz. FOTO: Tanja Drinovec
Za skodelico namaza potrebujemo:
1 konzerva tune
200 g nemastne skute
2 žlici koruze
Šopek peteršilja
2 trdo kuhani jajci
2 kisli kumarici
Sol, poper
Žlička majoneze
Žlička kisle smetane
1 strok česna
Tunin namaz. FOTO: Tanja Drinovec
Priprava:
Najprej jajca skuhamo na trdo. V posodi dobro pretlačimo skuto in ji dodamo tuno. Vse dobro premešamo. Dodamo koruzo, drobno sesekljane kumarice, sesekljana jajca, peteršilj, čebulo, česen in preostale sestavine. Vse skupaj dobro premešamo in namaz je nared. Tudi v hladilniku nas lahko počaka kar nekaj časa.
Tunin namaz. FOTO: Tanja Drinovec
Komentarji