Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Tanjina domača »nutela«

Naredili bomo zelo okusen domač, zdrav lešnikovo čokoladni namaz pri katerem si bomo točno na jasnem o njegovi vsebini in sestavi, brez kančka dvoma.
Poletov recept: Tanjina domača nutela. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Tanjina domača nutela. FOTO: Tanja Drinovec
3. 4. 2021 | 09:00
3. 4. 2021 | 09:02
2:08
Z Nutello, kraljico namazov med vsemi drugimi čokoladnimi pri otrokih pa tudi odraslih težko tekmujemo. Res, da je konkurenca v čokoladnih namazih na tržišču izjemno široka.

Če se nostalgično spomnimo samo na Kinderlado, Viki kremo, Eurokrem … in še kakšno. Nutela je vendarle ob vseh polemikah o vsebnosti nezdravih in zdravih sestavin nesporna zmagovalka v priljubljenosti. Z domačim lešnikovim namazom bomo o podobnosti z Nutelo težko govorili. Naredili pa bomo zelo okusen domač, zdrav lešnikovo čokoladni namaz  pri katerem si bomo točno na jasnem o njegovi vsebini in sestavi, brez kančka dvoma.

Ena bistvenih sestavin namaza so torej lešniki, ki so bogat vir vitamina E in B kompleksa, zdravih maščob, beljakovin in antioksidantov. Lešnike (oziroma oreščke nasploh) bi morali vsakodnevno in redno uvrščati na naše jedilnike.
Domač lešnikov namaz bo torej služil za kvaliteten in kaloričen uvod v nov dan, se pravi zajtrk. Še zlasti če imamo pred seboj naporno športno rekreativno dopoldne.
Poletov recept: Tanjina domača nutela. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Tanjina domača nutela. FOTO: Tanja Drinovec

Za kozarček domače »nutele« potrebujemo:


150 g olupljenih drobno zmletih lešnikov
80 -100 g grenke čokolade
10 g kakava
Vanilja
Sol
1 žlica kakavovega masla
1 žlica kokosovega olja
1 dl sladke smetane
 

Priprava domače »nutele«:


Drobno zmlete lešnike zmešamo s čokolado, ki smo jo stopili nad soparo. Prav tako stopimo kakavovo maslo in kokosovo olje. To dvoje primešamo lešnikom in čokoladi. Dodamo še kakav, sol in vaniljo. Nazadnje dodamo še tekočo sladko smetano in dobro premešamo. Če namaz prehitro ne poide, ga hranimo v kozarčku in sicer na hladnem lahko več dni.
Poletov recept: Tanjina domača nutela. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Tanjina domača nutela. FOTO: Tanja Drinovec

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine