Neomejen dostop | že od 9,99€
Kakav in temna čokolada sta za zdravje enako pomembna kot sadje in zelenjava.
Trditev se zdi na prvi pogled mogoče nekoliko drzna, a znanstvene ugotovitve o ugodnih zdravstvenih učinkih uživanja temne čokolade so namreč neverjetno podobne učinkom uživanja zaščitnih snovi, ki jih najdemo v sadju in zelenjavi.
V vsakdanu športnega rekreativca se skušamo čokoladi izogibati. Uporabljamo samo energijske čokoladice, ki so nujne za med vzdržljivostno vadbo. Ampak, te so drugačne ...
Čokoladi se skušamo izogibati, sploh če smo na dieti, saj naj bi imela negativen vpliv na telo. A zdi se, da to ni povsem res. Strokovnjaki pravijo, da nekatere trditve o čokoladi vendarle ne držijo.
Poiskali smo nekaj napačnih predstav, trditev, mitov ali zmot, o tej poslastici.
Čokolada, še posebej temna, vsebuje zdrave hranilne snovi, vključno z železom in antioksidanti, ki pomagajo v boju proti stresu. Ampak, kdo ima temno čokolado za čokolado?
Strokovnjaki trdijo, da lahko jeste vse in hkrati izgubite neželene kilograme. Resnično pomembno je, koliko porcij se zaužije in kako pogosto. Čokolado torej lahko uživamo redno, le paziti moramo na priporočeni vnos kalorij.
Čokolada vsebuje predelan sladkor, vsebuje pa tudi vlaknine in antioksidante. Če hrepenite po čokoladi, a se bojite skoka krvnega sladkorja, izberite temno čokolado ali čokolado z nizko vsebnostjo sladkorja, svetujejo strokovnjaki.
Čeprav lahko sladkor poslabša obstoječe stanje pri ljudeh, nagnjenih k aknam, ni dokazov, da je čokolada njihov glavni sprožilec. Po mnenju strokovnjakov nanjo vplivajo številni dejavniki, kot so hormoni, tip kože, genetika, starost, nega kože in zunanji dejavniki.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji