Neomejen dostop | že od 9,99€
Za nedeljski izlet in rekreacijo sem si kot se za Gorenjko spodobi omislila eno svojih ljubših zimskih destinacij, Jezersko. Tam je zima res čudovita in ima v mojih očeh nekakšen skandinavski utrip. Zato sem si za s seboj omislila sendvič v nežno skandinavskem duhu namreč vanj sem vkomponirala dimljen losos.
Sendviči na lestvici zdrave prehrane ne zasedajo ravno najvišjih mest. So pa zelo priročna hrana za naše izlete, potovanja in bolj oddaljene rekreacije, ko nam drugi viri prehranjevanja niso ravno pri roki. V našem nahrbtniku pa skoraj vedno lahko najdemo prostor še za sendvič ali dva in pa seveda obvezno termovko z dobrim toplim čajem.
Mnenja o lososu se sicer malo krešejo, češ, da je mastna in nezdrava riba na eni strani na drugi pa mu pripisujejo kvaliteto v omega 3 maščobnih kislinah, vitaminih in mineralih. Veliko ima tudi vitamina A in D, ki ga v teh temnejših kratkih zimskih dnevih še bolj potrebujemo saj odganja temačne misli, pomagal pa naj bi tudi v boju z boleznijo proti kateri se bori cel svet že skoraj dve leti.
Nekaj rezin polnozrnatega kruha
Kremni sirni namaz
Listi solate in špinače
Rezine lososa
Nekaj rezin bučk
Olivno olje
Nekaj rezin kozjega sira
Rezine avokada
Na olivnem olju na hitro popečemo tanke rezine bučk. Kruh namažemo s kremnim sirom. Nanj zložimo liste oprane, osušene špinače. Nadaljujemo z bučkami, sirom in nazadnje lososom. Vse pokrijemo s kruhom in sendviči so nared.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji