Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Pica brez moke

Nič moke, a super okusna. Recept je namenjen predvsem ljubiteljem sira.
Poletov recept: Pica brez moke
Poletov recept: Pica brez moke
Špela Prinčič
14. 3. 2021 | 09:02
1:49
Nič moke, a super okusna. Cvetača se sicer čuti, a ne moti. Recept je namenjen predvsem ljubiteljem sira.
Pico lahko sicer obložite po željah in možnostih. Pomembna pa sta predvsem dve sestavini, ki ju ne izpuščajte, ko se spravljate v dvoboj s pripravo pice. Res ne. To sta paradižnikova mezga in sir, v našem primeru je lahko parmezan.
image_alt
Špageti puttanesca

Za pico brez moke potrebujemo:
 

• polovica cvetačne glave
• sesekljan strok česna
• ribana mocarela
• riban sir emental
• žvrkljano jajce
• baziliko
• origano
image_alt
Ajdovi žganci na najboljši način

Priprava pice brez moke:


1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Medtem očistimo polovico glave cvetače in jo narežemo na kocke. Najtrši notranji del zavržemo. Koščke cvetače položimo v mešalnik, sesekljamo jih, dokler ne postanejo veliki kakor riž. »Cvetačni riž« kuhamo v vreli vodi približno osem minut, odcedimo.

2. Cvetačnemu rižu primešamo vse sestavine za meso. Več ko bo sira, bolj bo testo kompaktno. Maso položimo na pekač in naredimo obliko pice. Položimo v pečico in pečemo približno pol ure, dokler robovi ne porjavijo.
3. Pekač s pico nato odstavimo, testo prelijemo s paradižnikovo mezgo, ga obložimo s poljubno zelenjavo in potresemo s parmezanom.

4. Nadev na pici ne sme biti pretežak, saj je cvetačno testo zelo krhko. Nadevano pico položimo v pekač in jo odstranimo po približno petih minutah, oziroma ko se stopi sir.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine