Neomejen dostop | že od 9,99€
Da bodo naši nahrbtniki in žepi kolesarskih dresov ustrezno opremljeni in da ne omagate in izgubite volje že v prvih korakih in kilometrih, vam ponujam recept enostavnih domačih energijskih ploščic.
Recept je preprost in ni zamuden.
Seveda si jih lahko privoščite tudi za zajtrk, malico ali pa po vadbi.
Potrebovali boste (za pekač velikosti 25 x 35 cm)
110 g medu
150 g zmletih ovsenih kosmičev
80 g kokosove moke
1 jajce
180 g beljakov
Sol
150 g suhega sadja ( marelice, slive, datlji, rozine, jagode, brusnice …)
Sok pomaranče
Cimet, vanilija
Nad paro ali v mikrovalovni pečici stopimo med in ga pustimo, da se malo ohladi. Med tem poplaknemo suho sadje z toplo vodo in ga sesekljamo. Prelijemo ga z pomarančnim sokom.
Medu dodamo jajce. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Zmesi meda in jajc izmenično dodajamo zmlete kosmiče, kokosovo moko, suho sadje, ščep soli in sneg beljakov. Vse sestavine dobro premažemo, po potrebi dodamo še malo vode, da ni pregosta in jo vlijemo na s peki papirjem obložen pekač. Maso zgladimo. Pečemo pri temperaturi 170 stopinj približno 15 minut ( da rahlo porjavi).
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji