Neomejen dostop | že od 9,99€
Zima nam v malo višjih legah še prav lepo služi. Premnoge navdušence zimskih radosti vabi in mami med zimske kulise kjer si na svežem hladnem zraku urijo svoj srčni utrip.
Nekatere zaradi divjih naporov, ki si jih zadajate, nekatere od vznesenosti nad lepotami prečudovitih zimskih scenografij, nekatere pa zaradi enega in drugega. Sama sem bolj nekje med drugimi in tretjimi.
Ker že kar nekaj časa nismo pripravljali slastnih piškotov, ki bi nam takole prišli prav na našem pohajkovanju bomo danes pripravili odlične energijske ovsene piškote.
Morda na domači mizi marsikomu niti ne predstavljajo posebnih gurmanskih užitkov, vsej ne na prvi pogled. Ko pa boste prestreljeni in malo premraženi po zimskih aktivnostih izpregli in planili po teh piškotih se vam morda utegnejo v ustih naslikati kot, da bolj popolnih ni. Vsaj meni so se tako onega dne po zimskem športnem dnevu.
Piškoti so po sestavi zelo primerni kalorijski prigrizek, kot glavni vir energije nastopajo ovseni kosmiči, dodali pa jim bomo med, orehe, brusnice, začimbe in jajca. Z malo domišljije pa v njih lahko sami dodate še kakšno vam ljubo sestavino. Za pripravo zelo hitri in enostavni, hranite pa jih lahko kar dolgo časa.
250 g ovsenih kosmičev
120 g rjavega sladkorja
1 jajce, 1 rumenjak
120 g mletih orehov
80 g masla
Limonin sok, limonina lupina
Pomarančni sok, malo lupine
Vanilja, cimet
Malo pecilnega praška
Ščep soli
Velika pest brusnic ali rozin, …
Vse sestavine zgnetemo ročno ali z mešalcem. Na pekač s peki papirjem oblikujemo za oreh velike kupčke in jih nato sploščimo z vilico. Pazimo na razmak med piškoti, ker se v pečici malo razlezejo. Piškote pečemo pri temperaturi 180 stopinj približno 12 minut, da so lepe zlatorjave barve.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji