Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Kolesarska solata, ki lahko počaka do cilja

Solato si lahko pripravite kadarkoli, ta pa vam bo v hladilniku pri roki takoj, ko jo boste rabili.
Poletov recept: Kolesarska solata. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Kolesarska solata. FOTO: Tanja Drinovec
31. 7. 2021 | 08:30
31. 7. 2021 | 08:35
2:06
V kolesarskem svetu vsem poznane, priljubljene in zelo uporabne so seveda testenine, ki jih kolesarji konzumirajo na vse mogoče načine. Običajne so pred kolesarskimi treningi, saj napolnijo naše glikogenske zaloge, ki so med težkimi treningi prepotrebne in praktično brez njih ne gre.
image_alt
Solata s figami, močna poletna solata

Najbolje je, če jih zaužijemo vsaj 2 uri pred našim treningom, če pa imate na svojem urniku celo težji kolesarski celodnevni podvig pa začnite s polnjenjem zaloge že večer pred tem. Seveda s testeninami.
 
Poletov recept: Kolesarska solata. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Kolesarska solata. FOTO: Tanja Drinovec

 
Tokrat bodo za Poletov recept nastopile v hladni poletni in nadvse okusni solati v družbi beljakovinskega piščanca in zelenjave, ki bodo poskrbeli za uravnoteženost obroka.
Solato si lahko pripravite kadarkoli, ta pa vam bo v hladilniku pri roki takoj, ko jo boste rabili.
 
Poletov recept: Kolesarska solata. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Kolesarska solata. FOTO: Tanja Drinovec

 

Za 2-3 osebe (večja skleda solate) potrebujemo:


Olje
300 g testenin
300 g piščančjih prsi
Pol manjše čebule
1 na žaru popečena bučka
3 trdo kuhana jajca
2 pesti feta ali kozjega sira
1 zelena paprika
Strok sesekljanega česna
Paradižnik
Drobnjak
Sol, poper
2 žlici majoneze
2 žlici kisle smetane
Žlica gorčice
Olje, kis
 

Priprava kolesarske solate:
 

Skuhamo testenine po navodilu in jih ohladimo. Piščanca razrežemo na koščke, popečemo na vročem olju in prav tako ohladimo. Čebulo, česen, drobnjak sesekljamo, očistimo in narežemo ostalo zelenjavo in sir. Vse sestavine stresemo v posodo, začinimo s soljo, poprom, kisom in oljem. Primešamo še gorčico, majonezo in kislo smetano po okusu. Vse dobro premešamo in za nekaj časa pustimo v hladilniku, da se sestavine prepojijo in ohladijo.
 
Poletov recept: Kolesarska solata. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Kolesarska solata. FOTO: Tanja Drinovec

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine