Neomejen dostop | že od 9,99€
Topla pomlad nas je pričela razvajati, z njo pa so v naših vrtički že pokukala na plano prva zelišča, ki se že bohotijo po naših gredicah.
Tako opojno in omamno dišeča so. Popolnoma razumem in sočustvujem z našo mačko, ki se kar s «celega« vrže v šop mačje mete, da vsa omamljena od ugodja obleži v njej.
Če bi me bilo malo manj »vkup« bi se zagotovo prav po mačje tudi sama kar vrgla v kak šop bazilike, mete ali kakega drugega zelišča, katerih vonj hudo zareže v moje možgane in sproži eksplozijo ugodja v mojih občutenjih.
Za naš recept sem se zatorej zapodila v domačo gredico in nabrala šopek zelišč, ki bodo današnje gostje čudovite jajčne omlete. Pred vašim delovnim ali športnim dnem bo zeliščna omleta popoln uravnotežen zajtrk bogat z minerali in vitamini poleg tega pa še z nekaj dodatka zdravih maščob. O zdravih popolnih jajcih pa nam že vrabci čivkajo od vsepovsod torej tokrat ne bomo še mi.
Tudi ta omleta je podobno kot vse druge hitra in enostavna jed v svoji pripravi, poljubno po svojih željah pa si jo sami lahko prikrojite kot vam je drago.
maščoba
3 jajca
Šopek zelišč (drobnjak, timijan, origano, peteršilj, bazilika..)
1 mlada čebula
Sol, poper
Pest ribanega sira
1 paradižnik
Pest mlade solate ali špinače
Sir za žar ali kozji sir
V posodici razžvrkljamo jajca. Zelišča operemo in sesekljamo. Na maščobi popečemo sesekljano čebulo. Nanjo zlijemo jajca jih potresemo z zelišči, soljo in poprom nazadnje pa še z ribanim sirom. Omleto pečemo toliko, da jo lahko ločimo od ponve in z lopatko obrnemo. Pečemo jo še na drugi strani, da je lepo zapečena. Damo jo na krožnik nato pa v ponvi popečemo še sir za žar. Na omleto položimo solatne liste, paradižnik in popečeni sir ter jo prepognemo in še toplo postrežemo.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji