Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Ohrovtova kremna juha s krompirjem

Naša bogata krepka juha s krompirjem bo čudovit vir dobrih hranil tudi, ko bomo odvrgli športne copate v omaro po napornem treningu ali za lahkotno in hranljivo večerjo.
Tokrat se bomo lotili kremne juhe iz ohrovta z dodatkom še nekatere zelenjave in krompirja. Foto: Tanja Drinovec
Tokrat se bomo lotili kremne juhe iz ohrovta z dodatkom še nekatere zelenjave in krompirja. Foto: Tanja Drinovec
Tanja Drinovec
12. 11. 2019 | 10:24
12. 11. 2019 | 15:27
2:29
S prehodom iz toplih poletnih dni v kar občutno hladnejše nam že veliko bolj  teknejo juhice, do katerih nam nekaterim ni bilo zelo močno.

Poznam jih pa kar nekaj tudi, ki jim ni kosila brez obvezne juhe preden se lotijo glavne jedi. Vsaj enkrat ali dvakrat na teden je pa tudi zdravju koristno in našemu želodcu prijazno, če mu privoščimo nekaj bolj tekočega na žlico.

Tokrat se bomo lotili kremne juhe iz ohrovta z dodatkom še nekatere zelenjave in krompirja. Za ohrovt že vemo, da govorimo o vsestranskem super živilu. Varuje nas pred slabim holesterolom, vsebuje veliko antioksidantov, ki preprečujejo nastanek rakavih obolenj, preprečuje srčno žilne bolezni. Bogat je z vitamini C, A in K ter vsebuje magnezij, kalij, mangan. Deluje pa tudi protivnetno. V jesenskih dneh ga imamo na vrtovih in policah trgovin neomejeno, je pa tudi med cenovno ugodnejšimi vrstami zelenjave.

Naša bogata krepka juha s krompirjem bo čudovit vir dobrih hranil tudi, ko bomo odvrgli športne copate v omaro po napornem treningu ali za lahkotno in hranljivo večerjo.
 

Za 4 do 6 oseb potrebujemo:

Olje
Polovico ohrovtove glave
1 por
4 večje krompirje
1 korenček
Sol, poper
Ščep kumine
Lovorov list
Peteršilj

Za ohrovt že vemo, da govorimo o vsestranskem super živilu. Foto Tanja Drinovec
Za ohrovt že vemo, da govorimo o vsestranskem super živilu. Foto Tanja Drinovec


 

Priprava:


Na vročem olju prepražimo sesekljan očiščen por. Dodamo mu na kocke narezano očiščeno korenje, nato pa še na trakove narezan opran ohrovt. Vse skupaj pražimo, da se zmehča. Nato zalijemo z vodo(dober liter). Vodi lahko dodamo jušno kocko. Ko vse skupaj vre, dodamo olupljen na kocke narezan krompir. Dodamo še vse začimbe po našem okusu. Kuhamo, da se tudi krompir zmehča, nato pa zmiksamo juho bodisi s paličnim mešalnikom ali blenderjem. Juho še enkrat zavremo in po želji dodamo še žlico kisle smetane.

Še ena odlična Tanjina juha

Kaj pa paradižnikova juha?
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine