Neomejen dostop | že od 9,99€
Športniki kot vemo po večini obožujejo jajca. Zelo velikokrat se jih poslužujejo v raznoraznih in vsemogočih oblikah. Jajca so v resnici kot smo že dejali tisto popolno živilo, ki nam ob zaužitju prinaša v naš telesni ustroj veliko količino beljakovin, zraven pa še veliko mineralov, vitaminov in tudi potrebnih maščob. Poleg tega pa so lahko zelo hitro pripravljen obrok.
V današnjem receptu si bomo izdelali zelo hranljiv in priročen jajčni namaz. Morda se malo starejša generacija še spominja tistega čudovitega namaza, ki so nam ga delili ob šolski malici s kosom kruha, dišečo belo kavo v kovinski skodelici in rezino kisle kumarice. Se sprašujem, če še dandanes kdaj pride na jedilnike današnjih otrok v šolah. Naš bo malce prirejena modernejša različica.
Današnja jed nam lahko zelo dobro odsluži za zajtrk ali večerjo kot čudovit krepki namaz na mesto sendviča ali pa konča ravno v kakem sendviču, ki ga vzamemo s seboj na pot, ko ga lačni in utrujeni srečno pomalicamo na vrhu kakega hriba.
Namaz je zelo enostaven za izdelavo, v hladilniku pa nas lahko počaka par dni.
3 jajca
Šopek peteršilja
Četrtino zrelega avokada
Nekaj kaper
Sol, poper
Šopek drobnjaka
Žlica kisle smetane
Žlica majoneze
Žlička gorčice
Ščepec rdeče paprike
Jajca skuhamo na trdo in jih olupimo in malo ohladimo. Vse sestavine damo v sekljalnik in jih zmeljemo v gladek namaz, ki ga začinimo s soljo in poprom po okusu in želji. V namaz lahko namesto kaper date kisle kumarice, redkvice ali kaj podobnega. Hranimo ga v hladilniku.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji