Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Znanoteh

Roman Jerala: Vseh možnih proteinov je več, kot je atomov v vesolju

Ideja novega projekta ERC je, da bi naravnim proteinom, ki v telesu opravljajo določeno funkcijo, dodali povsem nove lastnosti, pravi Roman Jerala.
V zadnjem času na odseku dajejo vse večji poudarek prenosu temeljnih raziskav v kliniko, poudarja Roman Jerala. FOTO: Leon Vidic/Delo

 
V zadnjem času na odseku dajejo vse večji poudarek prenosu temeljnih raziskav v kliniko, poudarja Roman Jerala. FOTO: Leon Vidic/Delo  
17. 10. 2024 | 06:00
17. 10. 2024 | 06:57
19:47

V nadaljevanju preberite: 

Prof. dr. Roman Jerala, vodja Odseka za sintezno biologijo in imunologijo na Kemijskem inštitutu, je nedavno uspešno sklenil svoj prvi projekt ERC, novembra začenja z novim. Pridobil je namreč še drugi projekt Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) za uveljavljene raziskovalce, ki veljajo za najbolj ugledne tako v Evropi kot v svetu.

Gre za projekt PROFI – Uravnavanje delovanja proteinov prek vstavkov za odziv na biološke, kemične in fizikalne signale. Proteini igrajo ključno vlogo v skoraj vseh bioloških procesih in z novim načinom njihovega uravnavanja namerava prof. Jerala pripraviti proteine, ki bodo imeli povsem nove lastnosti in bodo zanimivi tudi za terapevtsko uporabo. Projekt prinaša financiranje v višini 2,5 milijona evrov za petletno obdobje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine