Neomejen dostop | že od 9,99€
Soustanoviteljica podjetja Brüsli, ki iz neprodanega kruha ustvarja izdelke za zajtrk, Sarah Lechner je s podatkom, da v razvitem svetu odvržemo tretjino hrane, ki jo ustvarimo, šokirala na nedavni konferenci Smart City Wien. A to so znana dejstva. V ZDA odvržejo celo do 40 odstotkov proizvedene hrane. A ne gre le za hrano, ampak tudi za vodo in energijo, ki je bila porabljena v proizvodnji, da o nepotrebnem opustošenju zemlje ne govorimo. »Obdelujemo in izkoriščamo zemljo, porabljamo vodo, energijo, na koncu pa je niti ne pojemo. To je žalostno in škandalozno. Proizvodnja hrane ustvari toliko izpustov CO2 kot tretja največja država onesnaževalka. Za proizvodnjo hrane, ki je ne pojemo, porabimo toliko pitne vode, kolikor je porabijo prebivalci Rusije v enem letu. Dunaj odvrže toliko kruha, kolikor ga Gradec porabi.«
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji