Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Že spet pozabljeni v svoji večni nesreči

Potres, poplave, politični kaos in nasilje pretresajo državo, roparji pa preprečujejo dostavo pomoči.
Dva milijona Haitijcev živi in dela v sosednji Dominikanski republiki, s katero si Haiti deli otok HispaniolaFOTO: Reginald Louissaint Jr/AFP
Dva milijona Haitijcev živi in dela v sosednji Dominikanski republiki, s katero si Haiti deli otok HispaniolaFOTO: Reginald Louissaint Jr/AFP
22. 8. 2021 | 21:34
22. 8. 2021 | 21:36
4:26

V nadaljevanju preberite:


Teden dni po potresu, ki je stresel jugozahodni del karibskega otoka Hispaniola, najbolj prizadeti še vedno niso dobili pomoči. Nihče jim ni pripeljal šotorov, da bi jih zavarovali pred uničujočo tropsko nevihto Grace in poplavami, ki so sledile potresu. Nihče jih tudi ne zmore obraniti pred roparskimi tolpami, ki napadajo konvoje tuje pomoči in si prilaščajo še tisto malo, kar bi lahko dobili reveži brez strehe nad glavo in hrane.

Politiki v prestolnici Port-au-Prince se medtem ukvarjajo z dvornimi igricami in v novembru napovedujejo volitve. Tudi referendum o ustavnih reformah obljubljajo, kakor si ga je zamislil predsednik Jovenel Moïse, ki so ga ubili v začetku julija.
Po dosedanjih podatkih je v potresu z rušilno močjo 7,2 umrlo več kot 2200 ljudi, več sto jih še pogrešajo. Brez strehe nad glavo je ostalo 300 tisoč ljudi, niti šotorov nimajo, da bi se skrili pred deževjem. Spijo na prostem, pod milim nebom, čakajo na pomoč.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine