Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Voda ponuja zatočišče pravi ljubezni

Lepota in humanost, resnica in ljubezen sledijo obliki posode oziroma družbenim okvirom ali človeškemu nemiru, v katerega jih vsujemo.
voda je ta, ki ponuja zatočišče pravi ljubezni in ki omogoča, da se preskočijo ovire, izničijo razlike in odstranijo predsodki. FOTO: Blaž Samec/Delo
voda je ta, ki ponuja zatočišče pravi ljubezni in ki omogoča, da se preskočijo ovire, izničijo razlike in odstranijo predsodki. FOTO: Blaž Samec/Delo
27. 3. 2021 | 11:30
27. 3. 2021 | 11:36
12:17

V nadaljevanju preberite:


»Nezmožna sem prepoznati tvojo obliko, a te čutim povsod okoli sebe. Tvoja prisotnost izpolnjuje moje oči z ljubeznijo in moje srce je zaradi nje ponižno, kajti ti si povsod.« S temi verzi se konča film The Shape of Water – Oblika vode mehiškega režiserja Guillerma del Tora. Čeprav je bil posnet pred tremi leti in pol, se o njem še vedno piše, kajti to je, kot pravi njegov ustvarjalec, »pravljica«, polna simbolov in pomenov, ki so v današnjih časih za nas izjemno pomembni.

V ponedeljek smo zaznamovali dan vode. Ko so ga 22. marca 1992 z resolucijo ZN razglasili za dan, ki bo posvečen temu naravnemu bogastvu, je bila sama ideja, ki je do tega pripeljala, tako povezujoča, kot oceani in morja med seboj povezujejo celine. Voda našega stoletja bo dobila tisto obliko, ki jo bomo ponudili z lastnim obnašanjem.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine