Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V ukrajinskem škandalu proti Trumpu že drugi žvižgač

Žvižgač, ki ga opisujejo kot obveščevalca, ima informacije iz prve roke glede določenega dogajanja v zvezi s telefonskim pogovorom med Trumpom in ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.
Trumpu, ki je uslugo povezal s finančno pomočjo Ukrajini, zaradi teh izjav grozi ustavna obtožba. FOTO: Andrew Caballero-Reynolds/AFP
Trumpu, ki je uslugo povezal s finančno pomočjo Ukrajini, zaradi teh izjav grozi ustavna obtožba. FOTO: Andrew Caballero-Reynolds/AFP
STA
6. 10. 2019 | 19:28
6. 10. 2019 | 19:32
2:17
V povezavi s spornim telefonskim pogovorom ameriškega predsednika Donalda Trumpa z ukrajinskim kolegom se je sedaj oglasil še en žvižgač. Žvižgač, ki prihaja iz obveščevalnih krogov, je iz prve roke seznanjen z nekaterimi navedbami, ki so bile omenjene v prijavi prvega žvižgača, je poročala ameriška televizija ABC.

Žvižgač, ki ga opisujejo kot obveščevalca, ima informacije iz prve roke glede določenega dogajanja v zvezi s telefonskim pogovorom med Trumpom in ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Žvižgač je o tem že govoril z generalnim inšpektorjem obveščevalnih dejavnosti, je za ameriško televizijo ABC danes dejal njegov odvetnik Mark Zaid, ki zastopa tudi prvega žvižgača, povezanega z omenjenim škandalom.

Škandal v zvezi s telefonskim pogovorom, v katerem je Trump Zelenskega prosil za uslugo glede preiskave sina Josepha Bidna, ki je v vodstvu med demokratskimi predsedniškimi kandidati za volitve 2020, je izbruhnil septembra, potem ko so v javnost prišle informacije o prijavi doslej neimenovanega žvižgača v zvezi s tem.

Trumpu, ki je uslugo povezal s finančno pomočjo Ukrajini, zaradi teh izjav grozi ustavna obtožba. Trump je sicer prijavo prvega žvižgača označil za »povsem netočno«.

Predsednik se je na najnovejše poročanje o novem žvižgaču že odzval na Twitterju. »Prvi takoimenovani 'žvižgač' z informacijami iz druge roke je moj telefonski pogovor razumel skoraj povsem napačno (...) in sedaj prihaja še en 'žvižgač' iz globoke države, prav tako z informacijami iz druge roke.«

Demokrati v predstavniškem domu ameriškega kongresa so proti Trumpu zaradi prijave prvega žvižgača sprožili začetek preiskav za postopek odstavitve predsednika, v angleščini znan kot impeachment.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine