Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V strelskem pohodu v Kanadi najmanj 18 mrtvih

V 12 ur trajajočem strelskem pohodu v kanadski zvezni državi Nova Škotska je vključno s storilcem umrlo najmanj 18 ljudi.
Zobni protetik se je na strelski pohod podal zamaskiran v policista. FOTO: John Morris/Reuters
Zobni protetik se je na strelski pohod podal zamaskiran v policista. FOTO: John Morris/Reuters
M. B.
20. 4. 2020 | 07:56
20. 4. 2020 | 18:10
1:41
Zakaj se je 51-letni zobni protetik podal na strelski pohod še ni znano. Zločinec je zakrinkan v policista, z doma predelanim avtomobilom, ki je bil videti kot policijsko vozilo, začel morilski pohod v majhnem mestecu Portapique in nadaljeval po bližnjih krajih. V morilskem pohodu, ki je trajal kar dvanajst ur je ubil 18 ljudi in jih več ranil. Med strelcem in številnimi žrtvami zaenkrat ni nobenih znanih povezav, kar nakazuje, da so bile verjetno izbrane naključno. Med žrtvami je tudi častnico kraljeve kanadske policije, navaja BBC.

Strelec je na več lokacijah zanetil požare v hišah, domnevno sta zgoreli tudi najmanj dve policijski vozili. Morilec je umrl med izmenjavo strelov s policijo, pri čemer je bila ubita tudi ena policistka. Policija je potrdila njegovo smrt ne pa tudi, da so ga ubili policisti. 

Gre za najhujši strelski pohod v kanadski zgodovini, kljub temu, da v tej državi v zadnjih letih narašča število tovrstnih dejanj.

Kanadski premier Justin Trudeau je napad označil kot grozen in državljanom dejal: »Stojimo z vami in žalujemo z vami«. Premierka Nove Škotske Stephen McNeil pa je novinarjem dejala, da je bilo to eno izmed najbolj nesmiselnih dejanj nasilja v zgodovini njihove zvezne države.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine