Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Vojaka, ki je ubil 26 ljudi, so varnostne sile ubile

»Ne vemo, zakaj je to storil. Vse kaže, da se mu je zmešalo,« so sporočili s tajskega obrambnega ministrstva.
FOTO: Soe Zeya Tun/Reuters
FOTO: Soe Zeya Tun/Reuters
P. V.
9. 2. 2020 | 08:36
9. 2. 2020 | 09:06
1:54
Tajskega vojaka, ki je v strelskem pohodu ubil najmanj 26 ljudi, 57 pa jih je ranil, so varnostne sile po celonočni operaciji ubile. 

»Ne vemo, zakaj je to storil. Vse kaže, da se mu je zmešalo,« je po poročanju tiskovne agencije AFP dejal tiskovni predstavnik tajskega obrambnega ministrstva Kongcheeel Tantrawanit. Med žrtvami strelskega pohoda so tudi civilisti, najmlajša žrtev pa je 13-letni deček. 

»Gre za nikoli videni dogodek na Tajskem in želim, da je to zadnjič, da se je zgodilo kaj takega,« je dejal tajski premier Prayuth Chan Ocha. Premier, ki je bil nekdaj načelnik generalštaba tajske vojske, je povedal, da naj bi imel napadalec ​»osebne težave«, in sicer zaradi sporne prodaje hiše.

FOTO: Soe Zeya Tun/Reuters
FOTO: Soe Zeya Tun/Reuters


Kot poročajo tamkajšnje oblasti, je mlajši vojak okoli 15. ure po lokalnem času v vojaškem oporišču sprva ustrelil svojega nadrejenega in še nekaj drugih vojakov, ukradel več pušk in strelivo, ter se odpravil v petnajst kilometrov oddaljeni trgovski center Terminal 21, kjer je strelski pohod nadaljeval.

Območje okoli sedemnadstropnega nakupovalnega središča so policisti obkolili, napadalca pa so onesposobili šele po sedemnajstih urah. Napadalčev profil na Facebooku, kjer je napovedal in v živo prenašal napadalski pohod, so že odstranili. »Na Facebooku ni prostora za ljudi, ki storijo takšne grozljivosti, niti ne dovolimo ljudem, da bi podprli takšne napade,« je sporočil predstavnik podjetja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine