Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V ruskih napadih na Zaporožje več poškodovanih, Rusija sestrelila 125 dronov

Kabinet ukrajinskega predsednika ponovno pozval zaveznike, da državi priskrbijo več orožja in posežejo v rusko gospodarstvo.
V ruskih napadih na Zaporožje je bilo poškodovanih vsaj enajst ljudi. FOTO: Reuters
V ruskih napadih na Zaporožje je bilo poškodovanih vsaj enajst ljudi. FOTO: Reuters
STA
29. 9. 2024 | 13:55
29. 9. 2024 | 14:18
1:54

V novih ruskih zračnih napadih na Zaporožje je bilo poškodovanih 11 ljudi, močno pa je bila poškodovana tudi civilna infrastruktura, je na omrežju Telegram zapisal guverner regije na jugu Ukrajine Ivan Fedorov ter objavil fotografije porušenih hiš, v katerih so lahko še vedno ujeti ljudje. Zapisal je, da je po skupno 13 zračnih napadih izbruhnilo tudi več požarov.

image_alt
V ruskih napadih v Ukrajini ena smrtna žrtev in več kot 20 ranjenih

Vodja kabineta ukrajinskega predsednika Andrij Jermak je ponovno pozval ukrajinske zaveznike, da naj državi priskrbijo več orožja in naj posežejo v rusko gospodarstvo, da bi tako onemogočili nadaljevanje vojne v Ukrajini.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Ukrajinska zračna obramba je ločeno poročala o 22 napadih ruskih dronov, od katerih jih je preprečila 15. Rusko obrambno ministrstvo pa je sporočilo, da je njihova zračna obramba nad ruskim ozemljem sestrelila 125 ukrajinskih dronov.

Oblasti v Voronežu na jugovzhodu Rusije so poročale o poškodbah, ki so nastale na več avtomobilih, dveh stanovanjih in otroškem igrišču. Po besedah guvernerja Aleksandra Guseva poškodovanih ni bilo.

Poleg Voroneža je ukrajinska strank z droni napadla predvsem ruski obmejni regiji Belgorod in Rostov, je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Posamezni napadi so bili usmerjeni tudi proti regijam Brjansk, Kursk in Krasnodar.

FOTO: Stringer Reuters
FOTO: Stringer Reuters

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine