Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V New Yorku prodali stanovanje za 238 milijonov dolarjev

Stanovanje nad Central Parkom je kupil ameriški milijarder Kenneth C. Griffin.
V »ulici milijarderjev« in njeni neposredni bližini trenutno potekajo obsežna gradbena dela. FOTO: Lucas Jackson/Reuters
V »ulici milijarderjev« in njeni neposredni bližini trenutno potekajo obsežna gradbena dela. FOTO: Lucas Jackson/Reuters
25. 1. 2019 | 12:57
11. 3. 2019 | 11:01
2:16
V Združenih državah so prodali najdražjo nepremično doslej. Stanovanje, ki ima več kot 2200 kvadratnih metrov in se nahaja v razkošnem nebotičniku nad Central Parkom, je kupil poslovnež in milijarder iz Chicaga. Zanj je odštel 238 milijonov dolarjev (209 milijonov evrov).

Z vsoto za apartma je poslovnež postavil nov ameriški rekord. Doslej je bila najdražje prodana nepremičnina v ZDA vila v razkošni četrti Hamptons na otoku Long Island, priljubljenem letovišču številnih Newyorčanov, ki so jo prodali leta 2014 za 137 milijonov dolarjev (120 milijonov evrov).


Kariero začel v študentski sobi


Kenneth C. Griffin je ustanovitelj Chicaškega investicijskega sklada Citadel, njegovo premoženje pa je po podatkih Forbesove lestvice milijarderjev vredno 9,9 milijarde dolarjev ali okoli 8,7 milijarde evrov. Na spletni strani sklada navajajo, da je Griffin začel svojo investicijsko kariero kar v sobi študentskega doma na Univerzi Harvard, ko je bil star le 19 let.

Stolpnica 220 Central Park South, v kateri je nova nepremična Chicaškega milijarderja, je trenutno še v gradnji, nahaja pa se blizu znamenite West 57th Street, ki jo domačini imenujejo »ulica milijarderjev« (billionaires row). Wall Street Journal poroča, da so v nebotičniku kupili stanovanja tudi nekateri zvezdniki, na primer pevec Sting in njegova žena Trudie Styler.



V ulici milijarderjev in v njeni neposredni bližini trenutno potekajo obsežna gradbena dela. V gradnji je nova serija izjemno slokih nebotičnikov, kot je Central Park Tower. Ko bo zgrajen, bo drugo najvišje poslopje v ZDA.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine