Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Kremlju potrdili stike z nekdanjim Trumpovim odvetnikom pred volitvami

V Kremlju so se odzvali na prizanje Michaela Cohena, da je pred kongresom lagal glede ruske preiskave.
Michael Cohen je na sodišču že avgusta priznal krivdo o kršenju financiranja predsedniške kampanje. FOTO: Craig Ruttle/AP
Michael Cohen je na sodišču že avgusta priznal krivdo o kršenju financiranja predsedniške kampanje. FOTO: Craig Ruttle/AP
V. U.
1. 12. 2018 | 13:49
1. 12. 2018 | 13:49
1:47
Predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je včeraj potrdil, da so bili v času pred ameriškimi predsedniškimi volitvami leta 2016 v stiku z Michaelom Cohenom, tedanjim odvetnikom Donalda Trumpa.

Kot smo poročali, je Cohen pred sodiščem priznal, da je pred tem glede ruske preiskave pred kongresom lagal. Priznal je, da je lagal o načrtovanih Trumpovih nepremičninskih poslih v Rusiji in tudi iz Kremlja so sedaj potrdili, da se je nanje obrnil zaradi vprašanj o možnosti graditve Trumpove stolpnice v Moskvi.

Cohen je lani pred senatnim odborom za obveščevalne zadeve povedal, da so načrte za gradnjo stolpnice zaradi Trumpove odločitve za kandidaturo za predsednika ZDA zaustavili. Sedaj se je na sodišču izjasnil, da so potekali vse do junija, ko je imel Trump republikansko nominacijo praktično v žepu. Kot je še povedal, je lagal, da bi ostalo njegovo delovanje skladno s Trumpovimi političnimi stališči.

Cohen je sicer je na sodišču že avgusta priznal krivdo o kršenju financiranja predsedniške kampanje. Priznal je tudi, da je izvedel dve plačili »v imenu kandidata«, njegovega imena sicer ni izdal, da bi utišal ženski, ki naj bi imeli spolno razmerje s Trumpom.

Cohen že več mesecev sodeluje s tožilci, ker ga je Trump pustil na cedilu glede plačil pornografski igralki in vseh možnih drugih sumljivih poslov, ki sta jih skupaj urejala, še preden se je odločil za predsedniško kandidaturo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine