Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

V iskanju resolucije varnostnega sveta o Gazi

Pogajanja potekajo tudi v Katarju, republikanci pa predsedniku Bidnu očitajo postavljanje na stran nasprotnikov Izraela.
Izraelski premier še naprej zavrača konec vojne pred uničenjem Hamasa in načrtuje ofenzivo na Rafo, kamor se je zateklo več kot milijon Palestincev iz drugih delov Gaze.

Foto Mohammed Abed/AFP
Izraelski premier še naprej zavrača konec vojne pred uničenjem Hamasa in načrtuje ofenzivo na Rafo, kamor se je zateklo več kot milijon Palestincev iz drugih delov Gaze. Foto Mohammed Abed/AFP
21. 3. 2024 | 22:28
21. 3. 2024 | 22:33
5:33

V nadaljevanju preberite:

ZDA so v varnostnem svetu OZN zahtevale takojšnjo prekinitev ognja v Gazi, povezano z izpustit­vijo talcev, ki jih je med napadom na Izrael 7. oktobra lani zajel palestinski Hamas. Ni še znano, ali bodo predlog resolucije sprejele druge članice​, ameriški državni sekretar Antony Blinken pa je bil optimističen tudi zaradi katarskih pogajanj med vpletenimi v nevarni konflikt.

Ameriški zunanji minister, ki je trenutno na še eni bližnjevzhodni turneji, je v intervjuju za savdsko televizijo govoril o močnem signalu.:»Nočemo videti večje vojaške operacije, ker ne vemo, kako bi lahko potekala, ne da bi bili prizadeti civilisti.« Omenil je še nujno ukrepanje proti Hamasu, ki po njegovem tudi Palestincem ni prinesel nič drugega kot smrt in uničenje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine