Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Hersonu trije mrtvi, tudi v Rusiji napadi

Ruska vojska je po navedbah lokalnih oblasti v zadnjih 24 urah 96-krat obstreljevala regijo Herson.
Ukrajinska vojaka se 19. septembra 2023 med ruskim napadom na Ukrajino ozirata v nebo za ruskimi droni na frontni črti blizu Bahmuta v regiji Doneck. FOTO: Stringer Reuters
Ukrajinska vojaka se 19. septembra 2023 med ruskim napadom na Ukrajino ozirata v nebo za ruskimi droni na frontni črti blizu Bahmuta v regiji Doneck. FOTO: Stringer Reuters
STA
29. 9. 2023 | 13:28
29. 9. 2023 | 13:55
1:43

V ruskem obstreljevanju so bile v južni ukrajinski regiji Herson ubite najmanj tri osebe, še pet pa je bilo ranjenih, je danes sporočil regionalni guverner Oleksandr Prokudin. O napadih poročajo tudi v Rusiji, kjer oblasti trdijo, da so ponoči sestrelile več ukrajinskih dronov v regijah Kursk, Kaluga in Belgorod.

Ruska vojska je po navedbah lokalnih oblasti v zadnjih 24 urah 96-krat obstreljevala regijo Herson, samo regijsko prestolnico pa kar 45-krat, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Obenem poročila o napadih prihajajo tudi iz Rusije. Oblasti v Moskvi namreč trdijo, da so ponoči sestrelile več ukrajinskih brezpilotnih letalnikov. Deset naj bi jih sestrelile v regiji Kursk, enega v Kalugi in še dva v Belgorodu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Guverner regije Kursk Roman Starovojt je sporočil, da je v vasi Belaja, manj kot 25 kilometrov od meje z Ukrajino, »ukrajinsko brezpilotno letalo odvrglo dve eksplozivni napravi na transformatorsko postajo«. »Eden od transformatorjev je zagorel. Pet naselij in bolnišnica so ostali brez električne energije,« je še dodal.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine