Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Franciji zaradi groženj z bombo odpovedali najmanj 130 letov

Varnostni organi so morali zaradi groženj evakuirati šest letališč že v sredo, podobne grožnje prejeli v Versajski palači in pariškem muzeju Louvre.
Skupno je danes grožnje prejelo najmanj 14 letališč. FOTO: Kurt Desplenter/AFP
Skupno je danes grožnje prejelo najmanj 14 letališč. FOTO: Kurt Desplenter/AFP
STA
19. 10. 2023 | 17:04
19. 10. 2023 | 17:04
1:43

Številna francoska letališča so danes prejela grožnje z bombami. Najmanj osem so jih zaradi tega evakuirali, posledično pa je bilo odpovedanih najmanj 130 letov. Gre za novega v nizu podobnih incidentov, ki v zadnjem tednu pretresajo Francijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skupno je danes grožnje prejelo najmanj 14 letališč. Varnostni organi so morali zaradi groženj evakuirati šest letališč že v sredo, podobne grožnje pa so v preteklih dneh prejeli v Versajski palači in pariškem muzeju Louvre.

image_alt
V Kamniku evakuirana vrtec in šola, nevarnosti ni več

Pravosodni minister Eric Dupond-Moretti je v sredo tistim, ki pošiljajo te grožnje, zagrozil, da jih bodo ujeli in kaznovali. Grozi jim do dve leti zapora in denarna kazen v višini 30.000 evrov. Če so mladoletni, bodo za njihovo škodo plačali starši, je dodal.

Aktualna vojna med Izraelom in palestinskim Hamasom predstavlja poseben izziv za varnostne razmere v Franciji, kjer živita številčna judovska in muslimanska skupnost.

Po smrtonosnem napadu z nožem na eni od šol na severu Francije minuli petek, je predsednik Emmanuel Macron opozoril na povečano nevarnost islamističnega terorizma.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine